NOVE MJERE

GRADSKO VIJEĆE PRIHVATILO INICIJATIVU PULSKIH OBRTNIKA I GOSPODARSTVENIKA Od studenog nema više naplate parkiranja nakon 17 sati u Puli

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
(M. MIJOŠEK)

(M. MIJOŠEK)


Cilj mjere je potaknuti građane da u zimskom periodu češće posjećuju centar i koriste usluge poduzetnika i ostale gradske sadržaje * Kako bi se u osmišljavanju budućih mjera još bolje čuo glas gospodarstvenika Gradsko vijeće uvažilo je inicijativu Udruženja obrtnika Pule te u Odbor za gospodarstvo imenovalo predsjednika tog udruženja Andija Vitasovića

 U razdoblju od 1. studenog ove do 1. travnja naredne godine naplata parkiranja na svim javnim parkiralištima u Puli vršit će se svakim radnim danom i subotom od 7 do 17 sati, dok će izvan tog vremena parking na području čitavog grada biti besplatan.

Jedna je to od odluka koju su ovog tjedna izglasali vijećnici pulskog Gradskog vijeća koje je koronakriza privremeno "deložirala" iz gradske vijećnice, pa su svoju 28. sjednicu održali u većem i epidemiološki sigurnijem prostoru velike dvorane pulskog Circola. I na donošenje odluke o skraćivanju vremena naplate parkiranja, koje je u tom razdoblju uobičajeno tri sata dulje, odnosno do 20 sati, utjecala je, kao i na mnoge druge koje se donose u zadnje vrijeme, situacija uzrokovana pandemijom. 

Naime ona se značajno odražava na mnoga područja života građana, pa tako i na gospodarstvo zbog čega se u Puli uvodi niz mjera koje bi trebale pomoći gospodarstvenicima da se pokušaju othrvati posljedicama krize. Jedna od mjera za koju se procijenilo da bi mogla imati pozitivan utjecaj na poslovanje obrtnika, trgovaca, ugostitelja i svih ostalih koji posluju u centru grada jest i ova sa skraćivanjem vremena naplate parkiranja u gradu. Cilj mjere, kako se moglo čuti na Vijeću, je potaknuti građane da u zimskom periodu češće posjećuju centar grada i koriste usluge poduzetnika koji svoju djelatnost u njemu pružaju usprkos mjerama ograničenja rada i obavljanja djelatnosti, jednako kao i sadržaje koji će im od strane Grada ili u suradnji s Gradom biti pružani tijekom zimskih blagdana.

Kako bi se u osmišljavanju budućih mjera još bolje čuo glas gospodarstvenika Gradsko vijeće uvažilo je inicijativu Udruženja obrtnika Pule te u Odbor za gospodarstvo imenovalo predsjednika tog udruženja Andija Vitasovića. Poslovanje u uvjetima pandemije utjecalo je i na donošenje odluke o umanjenju cijene vrtića, pa će tako roditelji plaćati 30 posto manju cijenu vrtića za razdoblje kad je djeci polaznicima određena mjera samoizolacije.

Kao i na svakoj sjednici i na ovotjednoj je prilikom rasprave o pojedinim točkama dnevnog reda povremeno "iskrilo" između predstavnika Grada koji su odluke obrazlagali i oporbe u vijećničkim klupama. Jedna takva zanimljiva rasprava dogodila se između pročelnika Ureda Grada Aleksandra Matića i SDP-ove vijećnice Sanje Radolović prilikom donošenja odluke o produljenju važenja Strategije razvoja grada. Matić je obrazložio kako se važenje postojeće strategije produžava za godinu dana zbog kašnjenja s donošenjem nacionalne razvojne strategije koja je krovni dokument s kojim planovi nižeg reda moraju biti usklađene.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater