SJEDNICA GOSPODARSKOG VIJEĆA HGK-ŽK PULA

Predstavljen novi projekt HGK – Digitalna komora


Pod vodstvom predsjednice Jasne Jaklin Majetić, u pulskoj Županijskoj komori je održana sjednica Gospodarskog vijeća u užem sastavu. Članovi Vijeća raspravljali su o aktualnom stanju u gospodarstvu, a posebno je bilo riječi o stanju u Uljaniku.

Predsjednica pulske Komore predstavila je novi projekt HGK – Digitalna komora. Riječ je o platformi za e-usluge koja je namijenjena tvrtkama članicama HGK-a. Projekt će u punom obimu zaživjeti do kraja 2019. godine kada će biti implementirano sedam e-usluga (e-članice, e-financiranje, e-javne ovlasti, e-gospodarske informacije, e-učenje, e-zakonodavstvo, e-sajmovi i promocija).

Prva funkcionalnost pokrenuta u sklopu projekta Digitalna komora je portal Gospodarska mreža, koji na jednom mjestu objedinjuje sve bitne informacije kao što su makroekonomski pokazatelji na razini Hrvatske i pojedinih županija, pregled poslovnih subjekata i statistike prema djelatnostima, a koji mogu pomoći u analizi tržišta i procjeni konkurentnosti poslovnih partnera.

Na sjednici je izabran novi član Skupštine HGK-a te će u ime tvrtke Uljanik d.d. u radu Skupštine HGK-a sudjelovati novi predsjednik Uprave Emil Bulić. (GI)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini