DOVRŠENA ISTRAGA

Nakon što su roditelji prijavili da nepoznati muškarac u blizini škole na Velom Vrhu vreba djecu, POLICIJA PRONAŠLA SUMNJIVCA

| Autor: Glas Istre
Arhiva/Ilustracija

Arhiva/Ilustracija


Temeljem dojave da je nepoznati muškarac u utorak, 13. listopada u popodnevnim satima, u blizini osnovne škole na Velom Vrhu ponudio jednom djetetu prijevoz, policijski službenici su proveli izvide i pronašli navedenog muškarca. Provedenim kriminalističkim istraživanjem nisu utvrđeni elementi ni prekršaja ni kaznenog djela, no kako bi se djecu naučilo kako postupati u situacijama kada sretnu nepoznatu osobu, policija će u dogovoru s osnovnom školom provesti edukativna predavanja. 

Naime, od ponedjeljka, 19. listopada, Odjel prevencije PU istarske educirat će učenike nižih razreda o komunikaciji s nepoznatim osobama.  Kako bi se djeci, na njima prihvatljiv i interesantan način, skrenula pozornost da trebaju biti oprezni prilikom susreta s nepoznatim osobama, policijski službenici će im uz pomoć slikovnice ''Ne, ne idem'' ispričati priču o Ani i Marku koji u parku susreću nepoznatog muškarca, a potom će ih savjetovati kako trebaju postupati u komunikaciji s nepoznatim osobama. Kroz razgovor, policijski službenik podučit će djecu kako trebaju biti oprezni kada su sami kod kuće, u trgovini ili na putu do škole pa čak i kada sudjeluju u razgovorima putem društvenih mreža. Osim toga, djeci će prenijeti poruku da kažu jasno NE ako netko traži da učine nešto što ne žele te da roditeljima uvijek mogu sve reći pa čak i onda kada misle da su napravili nešto pogrešno. 

Slikovnica ''Ne, ne idem'' nastala je kao rezultat suradnje PU istarske i PD Hannover, a namijenjena je usvajanju samozaštitnog ponašanja kod djece najmlađe dobi.  I vi možete podučiti svoju djecu pravilima ponašanja i komunikacije s nepoznatim osobama te ih potaknuti da vam se povjeravaju, a u tome će vam pomoći Ana i Marko.  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater