SEZONA SE VRAĆA U "NORMALU"?

POGLEDAJTE VELIKU FOTOGALERIJU / Ovakve prizore odavno nismo vidjeli: TURISTI "PREPLAVILI" NAJVEĆI ISTARSKI GRAD, GUŽVE NA CESTAMA

| Autor: Glas Istre


Nekad ovakvi prizori ni ne bili vijest - no u današnje vrijeme koronakrize, prizor prometnih gužvi na pulskim cestama, poduža potraga za parkirnim mjestom, kao i brojni turisti koji su "preplavili" centar Pule - itekako su dobra vijest.

Proteklog, prvog udarnog vikenda ove turističke sezone zabilježen je veliki broj dolazaka - tako je na istarskim graničnim prijelazima Kaštel, Plovanija i Buzet, prema podacima iz Policijske uprave istarske, u petak, 23. srpnja, u Istru ušlo 5.380 hrvatskih građana i 57.859 stranaca. U subotu 24. srpnja do 13 sati ušlo je 12.545 domaćih i 36.630 stranaca.

Time se Istra turističkim brojkama približila rezultatima iz 2019. godine - tada je, u ovom razdoblju, u Istri boravilo 283.000 gostiju, 2020. godine 170.000 a za vikend je zabilježen broj od 240.000 gostiju.

Slični prizori mogli su se vidjeti danas u većini istarskih turističkih središta.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini