MOJA ULICA, MOJA EKIPA 2018.

POČINJE "MALONOGOMETNA GROZNICA" Trostruki jubilej najomiljenijeg sportskog druženja


Jubilarnih 40 godina od osnivanja turnira "Moja ulica, moja ekipa", potom 30. izdanje turnira te 15. izdanje od obnavljanja turnira, zalog su najveće prosinačke fešte na istarskom poluotoku. Ne čudi stoga što su "šuškanja" o "Ulici" počela i prije početka prijava za turnir, koji starta za mjesec i pol dana

Za mjesec i pol dana u Domu sportova Mate Parlov krenut će "malonogometno ludilo", omiljeni legendarni turnir "Moja ulica, moja ekipa 2018.". Ove godine "Ulica" će proslaviti veliki trostruki jubilej, 40 godina od osnivanja, 30. izdanje u povijesti i 15. izdanje od obnavljanja. Nevjerojatan doseg, kojeg će treću godinu uzastopno organizirati udruga Futsal Pula nastavljajući dugu malonogometnu pulsku tradiciju.

Četiri mušketira i dama

"Ulicu" je 1978. godine pokrenulo petero zanesenjaka, pokojni profesor tjelesnog odgoja Lucian Sinković, pokojni Boško Obradović, te legendarni pulski nogometni učitelji Ivan Bezjak i Franco Rosignoli. Uz ovaj četverolist bila je i jedna dama, pokojna profesorica tjelesnog odgoja Ester Kovačić. Izabrali su vrijeme kada na velikim nogometnim terenima u zimskim mjeseci vlada tišina, a s vremenom je Ulica prerasla u istinsku urbanu priču Pule, sa svim svojim dogodovštinama i brojim legendama. Najveća je da je Ulica jedini turnir, koji je uspio nadmašiti po brojnosti momčadi u glavnom turniru najveću "Kutiju šibica". I to je Ulica učinila dvaput (2011. i 2013.)

Vrsni majstori dvoranskog nogometa iz Pule i s cijelog istarskog poluotoka nadmetat će se 30. put za prestiž. Biti najbolji na turniru znači biti najbolji u cijeloj Istri, a to vrijedi i ove godine. Odnosno, to vrijedi više od bilo kakve druge nagrade. Ono što, pak, "Ulicu" čini toliko velikom jesu sve one "male" haklerske družine, iz kvartova, kafića, industrijskih hala (barem nekad), kojima je jedino bilo važno svoje prijateljstvo pretočiti na parketu pulske dvorane i biti sudionik najvećeg sportskog prosinačkog događanja na istarskom poluotoku. (G. ROJNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater