NAJNOVIJEPREMIJER U PAZINU

Plenković: Tražimo rješenje za Uljanik, DANAS PLAĆE ZA KOLOVOZ!


Premijer Andrej Plenković izjavio u četvrtak, nakon svečane sjednice Gradskog vijeća Pazina, da će na sjednici Vlade u Puli pokušati pronaći rješenja koja će dovesti do restrukturiranja brodogradilišta Uljanik i 3.maj, te najavio da danas radnicima brodogradilišta kreće isplata plaća za kolovoz.

Plenković je istaknuo kako je Vlada već pomogla brodogradilištima određenim potezima.

"Mislimo da je najvažnije da svi dobro shvate, osobito radnici, da je jamstvo od 716 milijuna kuna u siječnju omogućilo funkcioniranje Uljanika i 3. maja praktički prvih pola godine", kazao je Plenković,

Danas kreće isplata plaće za kolovoz, najavio je premijer i naglasio da je cilj dolaska Vlade u Pulu da Uljanik, s europskim i našim propisima, u budućnosti posluje "na zdravim temeljima i tržišnim načelima, jer onako kako je bilo do sada nije bilo dobro".

"Zato ćemo razgovarati s Upravom, radnicima i sindikatima, te čelnicima lokalne samouprave i potražiti rješenje koje će dovesti do restrukturiranja koje će omogućiti održivost funkcioniranja Uljanika", naglasio je.

"Želim da ova današnja sjednica bude upamćena kao poruka partnerstva s Gradom i Istarskom županijom", rekao je uz čestitke na 75. godišnjici pazinskih odluka o sjedinjenju Istre s Hrvatskom, premijer Andrej Plenković na svečanoj sjednici Vijeća grada Pazina, održanoj tim povodom u pazinskom Spomen domu. Nakon što se osvrnuo na povijesna događanja od 13. rujna 1943. godine, premijer je istaknuo brojne dosege istarskog gospodarstva, a posebno turizma pri čemu je naglasio kako će Vlada iznaći i rješenje za Uljanik koji se našao u dubokoj krizi. Na svečanoj sjednici gradskog vijeća uz premijera Plenkovića govorili su istarski župan Valter Flego, pazinski gradonačelnik Renato Krulčić i predsjednik pazinskih antifašista Milan Antolović. (Hina, M. R.) 


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike