HALO GLAS ISTRE

PISMO ČITATELJICE: Djelatnicima saniteta pulskog Doma zdravlja i liječnici s Hitne pomoći - VELIKO HVALA!

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)

Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)


U redakciju Glasa Istre javila se čitateljica iz Pule, čiji su podaci poznati redakciji, s potrebom i željom da javno pohvali neke od zdravstvenih djelatnika. Evo, njezine priče.

"Obraćam se Glasu Istre s molbom da objavite moje više nego pozitivno i ugodno iskustvo, koje sam doživjela kao supruga pacijenta, koji je pao i slomio kuk. Naime, kako je obitelj odlučila da ćemo ga prevesti na operaciju u zagrebačku Kliničku bolnicu Merkur, po njega je došla ekipa saniteta pulskog Doma zdravlja, vozač Alen i medicinski tehničar Gracijano. Budući sam bila u pratnji supruga, oboje smo, unatoč njegovim bolovima i muci, bili doista oduševljeni njihovom profesionalnošću, ljubaznošću, toplinom, strpljenjem, empatijom prema pacijentu… Često su propitivali kako je suprug, treba li mu što, boli li ga, kako podnosi vožnju, hladi li dovoljno klima, tako da smo zahvaljujući ovom nadasve humanom "dvojcu", unatoč kiši i vjetru, kroz Gorski kotar i pred Zagrebom, stigli uglavnom na vrijeme, sukladno dogovoru s tom bolnicom. Obojica toliko skromni, požrtvovni, dragi, podređeni pacijentu i njegovim potrebama, zaslužuju veliko HVALA.

Također, prošle nedjelje, kada obiteljski liječnici ne rade, bila sam primorana nazvati pulsku hitnu pomoć, zbog alergijske reakcije, koja se pojavila kod supruga nakon povratka s uspješne operacije, s obzirom da mu je propisana višestruka medikamentozna terapija.

Dakle, preko pulskog Centra za obavješćivanje, odmah su me spojili s pulskom Hitnom, i javi mi se, pretpostavljam medicinska sestra, koja me ljubazno moli, da nazovem za dvije minute, jer trenutno nema doktorice. Nije prošlo par sekundi, mene zove nepoznati mobilni broj, i javi se doktorica s riječima: "Dobar dan, ovdje doktorica Radošević. Zvali ste nas, i evo, kako Vam mogu pomoći ?". Dala mi je ekspresno stručan savjet i preporuku, uz nevjerojatnu dozu profesionalnosti, ljubaznosti i razumijevanja. I ona zaslužuje veliko HVALA."

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of