BIVŠA DJELATNICA O RADU U OVOJ USTANOVI

Ozbiljne optužbe o manjkavostima i nepravilnostima: RASULO U PULSKOJ LUČKOJ KAPETANIJI?

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Pulska Lučka kapetanija našla se na udaru kritika (Arhiva)

Pulska Lučka kapetanija našla se na udaru kritika (Arhiva)


Kako je moguće da osoba bez potrebne edukacije i ovlasti izvršava tehničke preglede? To je kao da vam susjed obavi tehnički pregled automobila, jer se vama ne da čekat red u stanici za pregled. Također sezoncima se daje da obavljaju dužnosti koje ne smiju, tvrdi bivša djelatnica

"U Lučkoj kapetaniji Pula od sezonskih radnika, ali i od stalno zaposlenih radnika, zahtijeva se da čiste službeni brod i ostale prostorije kapetanije za vrijeme godišnjeg odmora čistačice. Iako ta vrsta posla nije nigdje ugovorom obvezana, za odbijanje, odnosno neobavljanje posla čišćenja službenog broda dobiva se otkaz! I to bez pisanog obrazloženja iako je u Zakonu o radu, u članku 120. uredno zapisano da je poslodavac dužan pismeno obrazložiti otkaz i uručiti to obrazloženje radniku kojemu se suradnja otkazuje."

Tvrdi to jedna bivša djelatnica pulske Lučke kapetanije. Čitateljica, čiji su podaci poznati redakciji, iz perspektive bivše djelatnice upozorava na niz navodnih nepravilnosti koje je detektirala u radu Lučke kapetanije Pula, a za koje, kako smatra, bez uključivanja i informiranja javnosti, postoje vrlo mali izgledi da se počnu rješavati.

Među manjim i svakodnevnim prekršajima ističe kršenje zabrane pušenja unutar prostorija Kapetanije. Spominje ulazak klijenata u zadimljen prostor ili još gore, pušenje djelatnika Lučke kapetanije u uredu pred njima, što smatra odrazom krajnje neprofesionalnosti i nepoštivanja klijenata.

"Također, uredno se svakodnevno radi s novcem, ali tko kod je u direktnom kontaktu s klijentima mora imati svoj vlastiti novac u novčaniku kako bi mogao vraćati ljudima ostatak. Nepojmljivo mi je da jedna državna firma nije u stanju osigurati početni polog za rad s klijentima", kaže se u dopisu koji je stigao na adresu Glasa Istre.

Možda se, kaže, sve iznesene primjedbe mogu smatrati sitnicama i naizgled malim stvarima na koje bi se i moglo "zažmiriti" na jedno oko, međutim u Lučkoj kapetaniji Pula, tvrdi, postoje i daleko veći i bitniji problemi.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini