LABIN

Nagradu za životno djelo dobit će posthumno akademski kipar i slikar Josip Diminić: PRIZNANJE GRADA LABINA DOBIT ĆE PJEVAČICA IZ RAPCA FRANKA BATELIĆ ĆORLUKA

| Autor: Branko BIOČIĆ
Franka Batelić Ćorluka

Franka Batelić Ćorluka


Godišnju nagradu Grada Labina dobit će trgovačko društvo Carel Adriatic iz Labina, Priznanje Grada Labina Osnovna škola Matije Vlačić - Područna škola Rabac * Raspravljalo se o uvođenju novu nagrade koja bi se dodjeljivala učiteljima

Labinski vijećnici odlučili su o dobitnicima ovogodišnjih nagrada i priznanja Grada Labina koje će biti dodijeljene na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Grada Labina. Nagradu Grada Labina za životno djelo dobit će posthumno akademski kipar i slikar Josip Diminić, i to za izniman doprinos kulturi i umjetnosti Labina. Nagrada Grada Labina za životno djelo se sastoji od priznanja i novčane nagrade u visini 20 tisuća kuna.

Godišnju nagradu Grada Labina dobit će trgovačko društvo Carel Adriatic iz Labina za ulaganje u razvoj zaposlenika i uspješnu i plodonosnu suradnju s lokalnom zajednicom i ostalim dionicima. Godišnja nagrada Grada Labina se sastoji od priznanja i novčane nagrade u visini sedam tisuća kuna. Priznanje Grada Labina dobit će Osnovna škola Matije Vlačić - Područna škola Rabac za poticanje i razvoj kreativnosti te postignute rezultate u radu s djecom s učiteljicama Dilanom Dagostin Mohorović i Martom Verbanac. Priznanje će također dobiti pjevačica iz Rapca Franka Batelić Ćorluka za poseban doprinos promociji Grada Labina u Hrvatskoj i Europi.

Nagradu nazvati po Giuseppini Martinuzzi?

Priznanje Grada Labina je likovno rješenje Renata Percana, likovnog umjetnika iz Pule. Međutim odluka nije prošla bez rasprave. Već je u aktualnom satu predsjednica kluba IDS-a Vesna Šćira Knapić predložila uvođenje nagrade za rad s djecom kao novu kategoriju te da se dobitnicima dodjeli novčana nagrada.

- Ljudi koji rade u odgoju i obrazovanju u Hrvatskoj potplaćeni su iako su vrijedni i samoprijegorni. Osim što ulažemo u infrastrukturu bilo bi lijepo i nagraditi te ljude, rekao je podupirući taj prijedlog gradonačelnik Valter Glavičić. Neel Rocco (SDP) je predložila da se ta nagrada nazove po učiteljici i pjesnikinji Giuseppini Martinuzzi s čim se nije složio nezavisni Silvano Vlačić.

- Ulazimo u skliske i opasne vode jer ako uvedemo nagradu za jednu profesiju javit će se i drugi. Što je s liječnicima i radnicima u zdravstvu, socijali, onima koji brinu o okolišu. Ne bih davao nagradu za profesiju jer tko brani ljudima u odgoju i obrazovanju da dobiju Nagradu i Priznanje grada. Razumijem prijedlog Vesne Šćire Knapić, ali to nije dobro. Nije dobro ni nagrade nazivati imenima osobama jer to dobiva političku konotaciju, rekao je Vlačić istaknuvši kako je ove godine, iako predložen, zaobiđen liječnik Lucijan Mohorović iz Rapca pa bi on već sada trebao biti istaknut za nagradu za životno djelo za iduću godinu. Tanja Pejić (Vlačićeva lista) ispričala se Mohoroviću i rekla da je pravo čudo da pored toliko znanstvenih radova i doprinosa u očuvanju okoliša i zdravlja još nije nagrađen u svom gradu. Željko Ernečić (SDP) istaknuo je da se već treći puta nagrada za životno djelo dodjeljuje posthumno.

Novac davati ljudima, a ne tvrtkama

- Grad Labin sa svojim nagradama za životno djelo nema sreće jer je tu nagradu trebalo dati ljudima dok su živi. Neki su bili i ranije predloženi, ali su nagradu dobili nakon smrti. Da li to znači da ih za života nismo dovoljno cijenili. Što se čekalo, da umru. Godišnja nagrada za tvrtku Carell i još novčana nema smisla, tvrtka ulaže u razvoj svojih djelatnika zbog svoje koristi i ovdje ostvaruje profit u boljim uvjetima nego u matičnoj državi, a mi je još novčano nagrađujemo iz proračuna, rekao je Ernečić. Replicirao mu je Glavičić.

- Tvrtka Carell je već odlučila da će se odreći novčane nagrade i usmjeriti je negdje drugdje gdje ona odluči, školstvo ili socijalu, rekao je Glavičić, a Vlačić je komentirao kako se nagrade mogu dati tvrtkama, ali ljudima treba dati novac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum