GRAD PULA

Otvoreni natječaji za vodeće ljude Herculanee i Istarskog narodnog kazališta. EVO KOJI SU UVJETI

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Ilustracija (snimio M. MIJOŠEK)

Ilustracija (snimio M. MIJOŠEK)


Grad Pula objavio je javne natječaje za vodeće ljude Herculanee i Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula.

Za ravnatelja Kazališta može biti imenovana osoba sa završenim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijem ili integriranim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijem, čijim se završetkom stječe najmanje 300 ECTS bodova, a osoba stječe akademski naziv magistar odnosno magistra uz naznaku struke kao i osoba koja je stekla visoku stručnu spremu (VII/1) sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju. Mora imati radno iskustvo od najmanje tri godine rada u kulturi, stručne, radne i organizacijske sposobnosti za obavljanje poslova ravnatelja, uz poznavanje jednog svjetskog jezika. Ravnatelja imenuje Gradsko vijeće Pule, na prijedlog Kazališnog vijeća. Rok za dostavljanje molbe je 30 dana od objave natječaja u Narodnim novinama.

Kandidat za direktora Herculanee mora ima završen diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili pak specijalistički diplomski stručni studij ili s njim izjednačen studij odgovarajuće struke (VII. stupanj stručne spreme).

Mora imati najmanje pet godina radnog iskustva na rukovodećim pozicijama i deset godina na poslovima koji zahtijevaju navedeni stupanj stručne spreme. Usto, ne smije se baviti djelatnošću koja je konkurentna djelatnosti Herculanee niti biti član konkurentskog društva.

Direktor se imenuje na mandatno razdoblje od četiri godine. Rok za prijavu je 15 dana od objave na internetskoj stranici Herculanee, Grada odnosno u tisku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter