JUBILARNA OBLJETNICA

OKUPLJANJE "AKAVACA" BIVŠE OŠ "43. ISTARSKA DIVIZIJA": Nakon 30 godina opet u školskim klupama

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA
Bivši učenici 8.a s razrednicom Ljubicom Jolakovski

Bivši učenici 8.a razreda nekadašnje Osnovne škole "43. istarska divizija", danas OŠ Vidikovac, proslavili su 30 godina od završetka osmoljetke.

Obljetnici se odazvalo 22 od 30-ak učenika na čelu s njihovom razrednicom i profesoricom hrvatskog jezika Ljubicom Jolakovski.

Na susret su pozvani i učenici koji su osnovnu školu nastavili u drugim gradskim školama, što pokazuje da i danas održavaju i čuvaju čvrste veze stvorene u ovoj maloj zajednici.

Okupljanje je i mnogima od njih bila prva prilika da se nakon 1989., kada su se razišli i krenuli u srednje škole, vrate u poznate hodnike i razrede. U školi ih je, s razrednicom Jolakovski, dočekao i aktualni ravnatelj Predrag Dukić te im pokazao školu koja se, unatoč proširenju za više učionica, i nije puno promijenila.

Bivši učenici "pamte" da su hodnici nekada bili širi, razredi prostraniji, a uvijek atraktivna sala za školske čajanke veća. U razredu nekadašnjeg 8.a obavljena je i prozivka gdje se čulo da i njihova djeca pohađaju istu školu.

Nekadašnju djecu Vidikovca i okolnih naselja, sada ljude raznih zanimanja i interesa, raspršenih kudikamo, i danas povezuju vrijednosti koje su usvajali kroz osmogodišnje školovanje.

Mada većina "akavaca" živi na Puljštini, neki su zbog ovog okupljanja potegnuli iz udaljenijih krajeva, čak i Irske. Druženje se nastavilo zajedničkim čitanjem sačuvanih spomenara iz 1986. i 1987. te prisjećanjem na najluđe školske zgode, a okončano je dogovorom da za sljedeći susret neće čekati okruglu obljetnicu.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of