pobjednici idu na županijsko natjecanje

Održano ekipno šahovsko prvenstvo učenika pulskih osnovnih i srednjih škola. Slavili osnovci Velog Vrha te učenici i učenice Gimnazije

Za mušku ekipu OŠ Veli Vrh su nastupili Rafael Assad De Marco, Mihael Ilić, Luka Karlović, Masimo Stojšić i Marin Perčić Debeljuh. Muškoj ekipi Gimnazije naslov su donijeli Ivo Pahljina, Janko Soklić, Enio Ibrišagić, Ivan Karlović i Petar Pereša, a ženskoj Ema Kvaternik, Ana Dominković, Elena Kleva, Silvia Licul i Fiorella Debrevi

| Autor: Helena MOSTARKIĆ GOBBO
Gimnazijalci najuspješniji šahisti

Gimnazijalci najuspješniji šahisti


Sportska zajednica Grada Pule, uz tehničku potporu Šahovskog kluba Pula, je organizirala ekipna šahovska natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2022./2023. U muškoj konkurenciji natjecanjima su se odazvale po četiri osnovne i srednje škole, dok su se u ženskoj konkurenciji odazvale OŠ Veli Vrh, Gimnazija Pula i Srednja škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu.

Na svim natjecanjima odigran je ekipni Berger (kružni) sustav na 4 ploče s tempom igre od 15 minuta po igraču. U osnovnoškolskoj konkurenciji slavila je muška ekipa OŠ Veli Vrh za koju su nastupili Rafael Assad De Marco, Mihael Ilić, Luka Karlović, Masimo Stojšić i Marin Perčić Debeljuh te osvojili 9 meč bodova.

Drugo mjesto zauzela je ekipa OŠ Vidikovac u sastavu Fedor Zhabinskii, Juraj Kvaternik, Lovro Perković i Karlo Bratulić sa 7 bodova, dok je treće mjesto pripalo učenicama OŠ Veli Vrh koje su ovaj put nastupile u muškoj konkurenciji, što im je dozvoljeno Pravilnikom o ekipnim natjecanjima. Drugu godinu zaredom ove su djevojčice jedina ženska šahovska ekipa od 11 pulskih osnovnih škola, a nastupile su u sastavu Ana Mišan, Ema Ukotić, Gabrijela Kurtović i Antea Linić osvojivši 6 meč bodova. OŠ Kaštanjer I osvojila je 4 boda, OŠ Monte Zaro 3, a OŠ Kaštanjer II završila je natjecanje s osvojenim jednim bodom.

Najbolje šahistkinje su iz OŠ Veli VrhNajbolje šahistkinje su iz OŠ Veli Vrh

U srednjoškolskoj konkurenciji pobjednik je muška ekipa Gimnazije za koju su nastupili Ivo Pahljina, Janko Soklić, Enio Ibrišagić, Ivan Karlović i Petar Pereša osvojivši 6 bodova. Druga je ekipa Tehničke škole u sastavu Stefano Slivar, Lucas Popović, Loris Cinkopan, Dino Ukošić Tomašković i Ivan Kamenčić s 3 meč boda. Treće mjesto s istim brojem meč bodova, ali i pola boda manje u pojedinačnoj konkurenciji pripalo je ekipi Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu u sastavu Niko Peruško, Emanuel Pačić, Lana Bezjak, Kolja Stanić, Mauro Matijaš i Danijel Đurđević. Na četvrtom je mjestu ekipa Medicinske škole bez osvojenih bodova.

U konkurenciji učenica srednjih škola ekipa Gimnazije Pula u sastavu Ema Kvaternik, Ana Dominković, Elena Kleva, Silvia Licul i Fiorella Debrevi bila je uspješnija od Srednje škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu za koju su nastupile Korina Čuturilo, Noemi Ivković, Sara Bradarić i Katarina Zovko.

Pobjedničke ekipe izborile su nastup na županijskom natjecanju koje će se održati 17. listopada u Poreču. Pehare kapetanima nagrađenih ekipa uručio je Sandi Popović, povjerenik Sportske zajednice Grada Pule. Natjecanja su protekla u fer i sportskoj atmosferi, bez ijedne sudačke intervencije, a sudački dio posla odradili su IA Igor Milovac i NA Valter Valković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini