istekao mu mandat

Neuništivi pulski eko aktivist i političar, Josip Anton Rupnik, konačno "pada"?

  Rupnik tvrdi da ostaje na čelu, ali neslužbeno saznajemo da unutar udruge i u dobrom dijelu stranke postoji snažan otpor prema njemu, pa je vrlo izvjesno da on više neće biti predsjednik, ni udruge ni stranke

| Autor: Marcello Rosanda
Josip Anton Rupnik

Josip Anton Rupnik


Nedavno je bivšem županijskom vijećniku Josipu Antonu Rupniku istekao mandat na čelu stranke Zeleni savez-Zeleni, ali i kao predsjedniku udruge Ekop Istra o kojoj smo već više puta pisali budući da je ona godinama jedan od "gladnijih" korisnika županijskog proračuna. Potvrdio nam je to jučer i sam Rupnik, inače vitalni 84-godišnjak, kazavši da će ubrzo biti nova skupština udruge, kao i izborna konvencija stranke.

"Danas imamo skupštinu udruge u 18 sati, a pozvali smo samo neke članove, uglavnom s područja Pule, budući da nemamo novaca za ostalima osigurati putne troškove. Prvo ćemo riješiti pitanje udruge, jer nam se žuri zbog isplate određenih sredstava, pa će onda na red doći i stranka", rekao nam je jučer Rupnik, a na pitanje hoće li se opet kandidirati odgovara potvrdno.

Štoviše, najavljuje da neće biti drugih kandidata. 

Podsjetimo, u više smo navrata pisali o tome da istarski zeleni političar Rupnik već dugo vremena rad svoje udruge financira od županijskog javnog novca. Iako nije sasvim jasno čime se udruga, koja je osnovana 1996. godine, konkretno bavi, u opisima projekata se uglavnom spominje ekološka proizvodnja hrane, eko-agroturizam i zaštita okoliša i prirode. Iz neslužbenih, pak, razgovora s poznavateljima tamošnjih prilika može se zaključiti kako se ipak radi o udruzi koja ima perspektivu u svojoj branši, te mlade i sposobne ljude koji još ne dolaze do izražaja.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater