GRAD PRIJATELJ DJECE

NESTALO PREKO NOĆI Uklonili omiljeno igralište uz školu Veruda jer STANARIMA SMETA BUKA


Kada smo vidjeli da se nešto oko parkića radi, najprije smo mislili da će se nadopuniti nekim novim igralima. Jučer smo se šokirali da je igralište jednostavno preko noći nestalo, bez ikakvog obrazloženja, ispričala nam je Nina Šestanović, koja je tu svakodnevno dovodila svoje dijete nakon vrtića

"Jedno igralište manje za djecu jer su preglasna. Smetaju li vama djeca?", objava je to na facebook stranici Verudeži koja je jučer uznemirila duhove tamošnjih stanovnika. Kvartom se ubrzo pronio glas da je parkić kraj osnovne škole maknut jer su, navodno, okolni stanari potpisivali peticiju za njegovo uklanjanje. Smetala im je - buka ispod prozora.

Samo za penziće

"Sramota, pretvaramo se u grad penzionera! Gdje bi se djeca trebala igrati ako ne na igralištu kraj škole. Hitno vratite igrala djeci", samo su neki od komentara.

I dok su neki tvrdili da je razlog uklanjanja peticija stanara kojima smeta dječja oaza, do nas je došao glas da je zemljište na kojemu je igralište bilo postavljeno zapravo privatno i da će se ono radi toga izmjestiti - u obližnji vrtić.

- Bilo koji razlog je sramotan. Veliki je to gubitak za školsku i kvartovsku djecu koja su se ovdje stalno igrala, komentirala je jedna mještanka Verude, dok je druga dodala da su "dječji smijeh i zvuk dječje igralište nešto najljepše što imamo".

- Kada smo vidjeli da se nešto oko parkića radi, najprije smo mislili da će se nadopuniti nekim novim igralima. Jučer smo se šokirali da je park jednostavno preko noći nestao, bez ikakvog obrazloženja, kaže nam Nina Šestanović, koja je tu svakodnevno dovodila svoje dijete nakon vrtića. Kako veli, to je opravdano prouzročilo veliku reakciju javnosti jer se dječja igrališta ne bi smjela uklanjati kako kome padne na pamet.

- Moglo se osvijetlili ako je problem bio u neželjenim noćnim okupljanjima, mogli su zvati policiju, no ovo nije način. Što ćemo sada maknuti sva igrališta po gradu, pita se Nina Šestanović, dodajući da je poanta upravo u tome da se ona nalaze u blizini vrtića, škola i zgrada da bi se djeca mogla igrati na oku roditeljima. Sada, kada se on nalazi u sklopu vrtića, u njemu se mogu igrati samo vrtićka djeca, dok je za ostale nepristupačan. (Borka PETROVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter