PULA

Nekad se tu obrazovalo i tisuću učenika godišnje, a danas ih je oko 240: ŠKOLA MONTE ZARO OBILJEŽILA 58. ROĐENDAN

| Autor: M. V. I.
T. DRAŠKIĆ SAVIĆ/ARHIVA

T. DRAŠKIĆ SAVIĆ/ARHIVA


Svečanom priredbom, plesom i recitacijama, učenici i nastavnici OŠ Monte Zaro jučer su u dvorištu škole proslavili 58. rođendan ove obrazovne ustanove. Ravnateljica Branka Sironić kazala je da je nekad školu nekad pohađalo i tisuću učenika u jednoj školskoj godini, a danas ih je oko 240. Na to je utjecala izgradnja drugih škola, ali i smanjenje broja djece.

 

- Uz restrukturiranje zgrade, nadamo se i opremanju učionica novim pomagalima. Iduće školske godine kreće kurikularna reforma, s naglaskom na STEM područje, te fiziku, kemiju biologiju, podsjetila je Sironić. Među ovogodišnjim ostvarenjima izdvojila je "Kartoline sreće", projekt zavičajne nastave kojim se škola predstavila na nedavnom Festivalu zavičajnosti u Umagu. Prema prijedlogu Vijeća učenika, te odluci Vijeća učitelja, najzarovcima su proglašeni Mia Horvat i Ivan Brajuha.

Obitelj Žerić ovom je prigodom školi poklonila mini knjižnicu koja će idućeg tjedna biti postavljena u vanjskoj učionici, a slikovnice i knjige u kućici djeca će moći slobodno uzimati te je puniti novim knjigama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater