NAJNOVIJE


KADROVSKE PROMJENE

Natječaj za izbor rukovoditelja upravo je u tijeku: EDITA BIJAŽIĆ CUKON v.d. Općinskog državnog odvjetnikau Puli, Iva Arapović v.d. u Pazinu


Nekako ispod radara prošle su nove kadrovske promjene na čelnim pozicijama u pulskom Općinskom državnom odvjetništvu. Dosadašnji pulski općinski državni odvjetnik Vlatko Ivandić više ne obavlja tu funkciju, a od početka ove godine vršiteljicom dužnosti općinske državne odvjetnice imenovana je Edita Bijažić Cukon, dok je Ivandić postao njezin zamjenik. Iako bi se u prvi mah moglo pomisliti da se radi o smjeni, riječ je zapravo. o promjeni uvjetovanoj novim zakonskim promjenama.

Najveća novost je ponovno je uspostavljanje Općinskog državnog odvjetništva u Pazinu na čijem se čelnom mjestu od početka godine nalazi vršiteljica dužnosti Iva Arapović.

Istekao rok

Potvrdila nam je to vršiteljica dužnosti Općinskog državnog odvjetnika u Puli Edita Bijažić Cukon, rekavši da je nju i kolegicu Arapović imenovao glavni državni odvjetnik Dražen Jelinić. Naglasila je da upravo jučer istekao rok za prijavu na natječaj za izbor Općinskog državnog odvjetništvu u Puli i Pazinu.

- Nisam se javila na natječaj te ću funkciju vršiteljice dužnosti obavljati u ovom prijelaznom razdoblju, dok ne završi procedura vezana uz imenovanje i potvrdu novog Općinskog državnog odvjetnika u Puli. Kada će to točno biti, ne bih znala, izjavila je Bijažić Cukon, potvrdivši da je za njezinu prvu zamjenicu imenovana Maja Krahulec.

 Nadležnost PP Rovinj

Bijažić Cukon je naglasila da po novom zakonu Općinsko državno odvjetništvo u Puli preuzima nadležnost područja Policijske postaje Rovinj.

Pokušali smo kontaktirati i novoizabranu v.d. općinskog državnog odvjetništva u Pazinu Ivu Arapović, međutim u njenom uredu nam je rečeno da je na godišnjem te stoga nismo uspjeli doznati da li se javila na natječaj za imenovanje novog državnog odvjetnika u Pazinu. (Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam