(NE)ODLUČNI OKO ODLUKE

NASTAVAK SAGE O KIOSCIMA: Grad im poslao ugovore o zabrani prodaje pića, gradonačelnik tvrdi da je zabrana odgođena

| Autor: Helena MOSTARKIĆ GOBBO
(Snimila Mirjana Vermezović Ivanović)

(Snimila Mirjana Vermezović Ivanović)


U redakciju Glasa Istre stigao je dio ugovora koji je vlasnik jednog kioska u Puli navodno dobio od Grada na potpisivanje. Iz njega je, u jednom od stavaka, pojašnjena djelatnost trgovine duhanskim proizvodima koja uključuje "prodaju novina, knjiga, telefonskih kartica, papirnate robe i pisaćeg pribora, kozmetike i toaletnih proizvoda, igara i igračaka, satova, nakita (osim od plemenitih kovina), fotografske i optičke opreme te sličnih novih neprehrambenih proizvoda te prodaju konvencionalnih prehrambenih proizvoda, dok se prodaja pića i kave te postavljanje hladnjaka zabranjuju".

Međutim, gradonačelnik Filip Zoričić potvrdio nam je u telefonskom razgovoru da se primjena odluke o zabrani odgađa do kraja godine. Iz Grada su potvrdili da je odluka o zabrani važeća i kao takva u rješenju pravovaljana. "Opredjeljenje Grada je da se u narednom razdoblju iznađe rješenje koje može zadovoljiti sve strane", potvrdili su gradski oci.

Podsjetimo, odluka o komunalnom redu kojom se od 1. siječnja ove godine zabranjuje prodaja pića na kioscima na području Pule uzburkala je mnoge. Iako je ta odluka donesena još 16. studenoga prošle godine na sjednici Gradskog vijeća, nakon razdoblja prilagodbe pulski gradonačelnik Filip Zoričić održao je 11. siječnja ove godine sastanak s vlasnicima kioska.

Kako su nam nakon održanog sastanka tada potvrdili iz gradskog Odsjeka za informiranje, "o ovom dokumentu kao i nekoliko drugih dokumenata kojima se uređuje javni prostor, tijekom rujna i listopada protekle godine provedeno je e-savjetovanje u trajanju od 30 dana tijekom kojeg nije zaprimljena niti jedna primjedba koja bi ukazivala na problematičnost ove odredbe".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of