Nova velika humanitarna akcija

NAŠ SAN NJIHOV OSMIJEH U petak volonteri kreću u Brodsko-posavsku županiju

| Autor: Borka PETROVIĆ
Donacija udruge Nas san njihov osmijeh Pula

Donacija udruge Nas san njihov osmijeh Pula


Humanitarna udruga "Naš san njihov osmijeh" krenula je s novom velikom humanitarnom akcijom pod nazivom "Slušaj svoje srce" koja će trajati sve do 5. svibnja. Cilj akcije je uz pomoć fizičkih i pravnih osoba obići što veći broj hrvatskih županija te pomoći socijalno ugroženim obiteljima i pojedincima s donacijama namirnica i higijenskih sredstava.

Vrijedni pulski humanitarci u petak popodne odlaze u Brodsko-posavsku županiju, a zatim će prema planu obići i Požeško-slavonsku županiju krajem ožujka, u travnju Koprivničko-križevačku te u svibnju Osječko-baranjsku županiju, dok za ostale županije čekaju volontere s njihovih terena da im potvrde datume dolaska i realizacije akcije u njihovoj županiji, ističu iz udruge.

Nastavak je to akcija koje je udruga realizirala 2014., 2015. i 2017. godine, za što su i dobili nagradu "Ponos Hrvatske". Nakon četiri godine pauze, vraćaju se na teren ljudima kojima su obećali ponovno doći. Kako doznajemo od Igora Loparića, predsjednika udruge, posljednji je tjedan prije odlaska za Brodsko-posavsku županiju pa donacije primaju do četvrtka navečer.

- Za korisnike Obiteljskog doma za psihički bolesne osobe iz Bedrine prikupljamo plahte za jednu osobu, vlažne maramice, muške i ženske trenerke i pidžame svih veličina te čarape. Još uvijek za Udrugu za zaštitu životinja SPAS iz Slavonskog Broda skupljamo ampule i tablete za parazite, mlijeko i bočice za hranjenje mačića, hranu za mačke, šampone, polovne transportere i kaveze, dekice, podloške i pijesak, veli nam Loparić.

Nadalje, za tri obitelji koje ih čekaju u Brodsko-posavskoj županiji trebaju malu nadopunu donacija u vidu zamjenskog mlijeka NAN 1 i kašica za bebe, robice za curicu veličine 86/92 i obuću broj 21 te robice za curicu veličine 98/104 i obuću broj 25, kao i mlijeko Hipp bio combiotic.

I dalje se prikupljaju knjige za aukciju, namirnice, higijenske potrepštine i povratna ambalaža. Sve navedeno može se donijeti u skladište udruge u Koparskoj 52 ovog utorka i četvrtka od 17 do 19 sati, no velika je vjerojatnost da će volonteri tamo biti i u večernjim satima pa ih donatori, veli Loparić, slobodno mogu kontaktirati putem Facebook stranice. U akciji se može sudjelovati i novčanom uplatom na račun otvoren upravo za ovu humanitarnu akciju u Croatia banci Zagreb pod brojem HR6124850031500008063.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum