Dodjela u režiji udruge #PulaGRAD

NAKON PISANJA GLASA ISTRE: DORH pokazao interes za Zoričićevu kućicu na Danteovom trgu

| Autor: Marcello ROSANDA, Ružica KORACA
Filip Zoričić

Filip Zoričić


DORH je tražio dokumentaciju od Pula film festivala, organizatora Adventa u Puli, vezanu za dodjelu adventskih kućica.

Problematična je kućica koja je bila postavljena na Danteovom trgu i koju je koristila udruga #PulaGRAD gradonačelnika Filipa Zoričića, kao i tri humanitarne udruge, o čemu je intenzivno pisao Glas Istre.

"Vjerovatno su dobili neku prijavu i došli su vidjeti što imamo od dokumentacije. Zanimali su ih natječaji, imali smo dva natječaja s papirologijom i svim zapisnicima. Nakon dva natječaja nitko se nije javio (od ugostitelja, op. a.) pa su se javile četiri humanitarne udruge i svaka je imala jedan tjedan. To je bilo besplatno, nema nigdje nikakvih novaca koji se vrte", rekla je ravnateljica Pula film festivala Gordana Restović.

Podsjetimo, kako je pisao Glas Istre u prosincu, novoosnovana udruga gradonačelnika Pule Filipa Zoričića i članova njegove nezavisne liste, nazvana #PulaGRAD, raspolagala je spornom kućicom te posve arbitrarno i mimo službene, uobičajene procedure, drugim udrugama dijelila termine za humanitarni rad.

Glas Istre je otkrio da je poziv na sudjelovanje i prijedlog za termine humanitarnim udrugama iz Pule stigao od članova Zoričićeve udruge #PulaGRAD koja je osnovana 7. rujna prošle godine, po čemu praktički ispada da je Zoričić sam sebi dodijelio kućicu i potom raspolagao njome.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater