NOVA AKCIJA

Nakon korištenja mobitela u vožnji, POLICIJA ĆE U PULI I OKOLICI U UTORAK STROGO KONTROLIRATI JOŠ JEDAN ČEST PREKRŠAJ U PROMETU

| Autor: Glas Istre

Policija će u utorak od 10 do 14 sati na području Pule, Fažane i Medulina provoditi prometnu akciju u cilju zaštite osoba s invaliditetom, odnosno prometnu akciju "Nadzor znaka pristupačnosti i mjesta rezerviranih za parkiranje vozila osoba s invaliditetom".

Policija će akciju provesti zajedno s predstavnicima Društva osoba s tjelesnim invaliditetom i djelatnicima Pula parkinga na području grada Pule, Medulina i Fažane, a posebice na parkirališnim prostorima trgovačkih centara i ispred zdravstvenih ustanova.

Svakodnevnim praćenjem stanja sigurnosti u prometu, utvrđeno je da veliki broj građana nepropisno parkira svoja vozila na mjestima namijenjenima za parkiranje vozila koja koriste osobe s invaliditetom, čime se ometa promet i ograničavaju prava koja proizlaze iz znaka pristupačnosti. Stoga će policijski službenici provesti prometnu akciju koja će većim dijelom biti usmjerena na sankcioniranje vozača koji čine navedene prekršaje.

Policija poziva vozače da vode računa o svojim sugrađanima s invaliditetom te da ne parkiraju na mjestima rezerviranima za parkiranje osoba s invaliditetom. Za navedeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 700 kuna, a ista kazna propisana je i za osobe s invaliditetom koje ustupe svoj znak pristupačnosti drugim osobama. Naime, znak pristupačnosti valjan je isključivo kada se vozilom prevozi osoba s invaliditetom na čije je ime izdan. Apel svim vozačima je da budu savjesni sudionici u prometu, da ne koriste mjesta za parkiranje koja im nisu namijenjena i da ne zlorabe znak pristupačnosti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of