VELIKI USPJEH

NAJBOLJA U ISTRI U POZNAVANJU ISLAMSKOG VJERONAUKA: Erna Mujadžić Trako ide na državno natjecanje, drugu godinu zaredom

Erna je prošle godine bila treća na državnom natjecanju, a ove godine ona i njezina mentorica Sadžida Jukan nadaju se još boljem plasmanu

| Autor: Ružica KORACA
Erna Mujadžić Trako odlična je učenica 6. razreda OŠ Tone Peruška

Erna Mujadžić Trako odlična je učenica 6. razreda OŠ Tone Peruška


Na županijskom učeničkom natjecanju iz islamskog vjeronauka prvo mjesto osvojila je Erna Mujadžić Trako, učenica šestog razreda Osnovne škole Tone Peruška u Puli, te se plasirala na državno natjecanje, drugu godinu zaredom. Prošle godine bila je treća u zemlji, a ove godine ona i njezina mentorica Sadžida Jukan nadaju se još boljem plasmanu.

Dodatna sura iz Kur'ana

- Odlična sam učenica, odlazila sam na pripreme i svakodnevno sam učila za vjeronauk. Bilo je teško uskladiti školu, pripreme i natjecanje, ali ja sam uspjela. Jako sam sretna zbog toga da vam ne mogu opisati svoju sreću! Volim učiti vjeronauk. To mi ne predstavlja nikakav problem. Jer kada nešto istinski voliš, to ti ne stvara problem, kazala nam je Erna.

Državno natjecanje čeka je 25. svibnja. "To će biti jako teško jer će biti cijeli udžbenik i dodatna sura iz Kur'ana. Nadam se opet uspješnom rezultatu. Imam jako dobru mentoricu koja odvaja svoje vrijeme i podučava me svemu što se traži na natjecanju", kaže Erna.

Sadžidu Jukan dodaje da nju mentorstvo čini ponosnom.

- Lijep je osjećaj zajedno raditi, stvarati i radovati se uspjesima. I ono što najviše znači je rezultat, ali onaj krajnji kada vidim da učenici naučeno primjenjuju u životu, kaže Jukan.

Islamski vjeronauk u školama na području medžlisa Islamske zajednice Pula pohađa 372 učenika u 19 osnovnih i osam srednjih škola. Izborni je predmet, ali, nažalost, u ovoj školskoj godini zbog epidemiološke situacije u većini se škola nastava odvija na daljinu, online. Nakon što učenik stekne uvjet za županijsko natjecanje, osvoji dovoljan broj bodova za prolaz, mentori dodatno rade s njim. Prolazi se cijelo gradivo koje je predviđeno za tu kategoriju natjecanja, a posebno se vodi briga o sitnim detaljima iz nastavnog sadržaja.

Svi uspjesi pulskog medžlisa

- Ja sam, uz redovnu nastavu s učenicima, organizirala dodatne pripreme za županijsko natjecanje te smo tjedno imali još dva dodatna školska sata, kaže Jukan.

Inače, medžlis Islamske zajednice Pula na državnim natjecanjima iz islamskog vjeronauka osvaja izvrsne rezultate, njihovi učenici i osnovnih i srednjih škola osvojili su prva, druga i treća mjesta u zemlji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum