DANAS ODLUKA: PRODAJA ZEMLJIŠTA ARENA HOSPITALITY GROUPU 

NA PUNTA VERUDELI I ZLATNIM STIJENAMA Grad sudski dobio parcele pa ih sad prodaje za 5,8 milijuna kuna

(N. LAZAREVIĆ)

(N. LAZAREVIĆ)


Zemljišta su dugi niz godina bila predmetom raznih sudskih i upravnih postupaka čijim je okončanjem potvrđeno pravo vlasništva Grada nad njima. Stoga se ovom prodajom konačno uređuju međusobni imovinsko-pravni odnosi između vlasnika zemljišta i graditelja, napominju iz Grada

Gradsko vijeće Pule na današnjoj bi sjednici trebalo odobriti sklapanje ugovora o kupoprodaji 22 građevinske čestice s Arena Hospitality Groupom, kao najpovoljnijim ponuditeljem po početnoj cijeni od 5.824.015 kuna, odnosno 793,79 kuna po kvadratu. Za te čestice, ukupne površine 7.337 četvornih metara na području MO Veruda, Grad je raspisao natječaj 11. siječnja.

Uređuju se odnosi

Riječ je, navode iz Grada, o zemljištu na području turističkih naselja Punta Verudela i Zlatne stijene, na kojem su objekti Arena Hospitality Groupa.

"Zemljišta su dugi niz godina bila predmetom raznih sudskih i upravnih postupaka čijim je okončanjem potvrđeno pravo vlasništva Grada nad njima. Stoga se ovom prodajom konačno uređuju međusobni imovinsko-pravni odnosi između vlasnika zemljišta i graditelja tako što će AHG isplatiti Gradu Puli tržišnu vrijednost zemljišta na kojima su izgrađene građevine. Na web stranici Grada Pule objavljen je prijedlog akta s pripadajućim grafičkim prilozima, iz kojih je vidljivo gdje se predmetne nekretnine nalaze", priopćili su iz Grada.

Podsjećamo, Vijeće je na prethodnoj sjednici u prosincu također odobrilo sklapanje ugovora s AHG-om o prodaji parcela koje se nalaze između Areninih objekata na Verudeli. Tad se radilo o 11.600 četvornih metara koji su prodani Grupi, kao jedinom ponuđaču, za 7,2 milijuna kuna, odnosno 627 kuna po kvadratu. Iz tih dvaju poslova proizlazi da će Grad u kratkom roku prihodovati ukupno 13 milijuna kuna. Naime, prihvati li Vijeće na današnjoj sjednici prijedlog ove odluke, Grupa će u roku od 30 dana morati uplatiti spomenutih gotovo šest milijuna kuna. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom