nejasnoće

Muke po vozačima na parkiralištu kod Gradskog stadiona "Aldo Drosina": Čovjek se parkirao na dijelu koji nije pod naplatom i dobio kaznu. IZ PULA PARKINGA POJASNILI ZAŠTO

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA

To je parkiralište izvanuličnog tipa omeđeno stupićima i sa samo jednim kolnim ulazom. Cijela površina je pod naplatom. Na ulazu u parkiralište na prometnom znaku jasno je navedeno da se parkirališna mjesta moraju koristiti sukladno obilježenoj horizontalnoj signalizaciji, što u ovo slučaju korisnik nije učinio, javljaju nam iz Pula Parkinga

I parkiranje izvan označenog parkirnog mjesta pod naplatom može povući kaznu za neplaćeno parkiranje, odnosno dnevnu parkirališnu kartu Pula Parkinga u iznosu od 100 kuna.

S takvom se situacijom u ponedjeljak suočio Milenko Broskvar koji je svoj automobil parkirao na parkiralištu uz Gradski stadion "Aldo Drosina", ali na mjestu gdje nema, kako kaže, niti znaka zabrane parkiranja niti je taj prostor označen plavom bojom. I, što je najvažnije, nikome automobil nije smetao.

- Ne izlazim u javnost radi sebe, nego radi drugih ljudi da znaju što im se može dogoditi kod "Drosine". Jako je puno problema s parkiranjem kod stadiona, ovdje dolazi i jako puno invalidnih osoba, snalaze se kako mogu, često i ne mogu pristupiti prostorima na stadionu, a druga parkirališta su im jako udaljena, rekao nam je Broskvar, korisnik ovdašnjih parkirališta jer mu je tvrtka vezana za sportsku djelatnost i jedna je od najstarijih na stadionu.

Automobil je u ponedjeljak parkirao ispred zatvorene trgovine za bebe, odnosno opreme i robe za novorođenčad, a kaznu je dobio mada je taj dio udaljen od dijela pod naplatom. Ne bježi, kaže, od plaćanja jer je i puno puta ustupio svoj mobitel drugima za naplatu, s obzirom da se ovdje parkiranje plaća telefonom, što mnogima, a posebno strancima, otežava situaciju. Na kaznu za neplaćanje u žutoj zoni može se žaliti do 5. kolovoza, a do tada će u Pula Parkingu imati prilike reći i da drugi automobil parkiran uz stadion nije kao i njegov bio "ukrašen" uplatnicom Pula Parkinga.

No, iz te gradske tvrtke nemaju dobre vijesti za Broskvara.

- Parkiralište "Aldo Drosina" je parkiralište izvanuličnog tipa omeđeno stupićima i sa samo jednim kolnim ulazom. Cijela površina je pod naplatom. Na ulazu u parkiralište na prometnom znaku jasno je navedeno da se parkirališna mjesta moraju koristiti sukladno obilježenoj horizontalnoj signalizaciji, što u ovo slučaju korisnik nije učinio, javlja nam Boris Agatić, rukovoditelj odjela ovrha i žalbi Pula Parkinga.

Direktor ovog komunalnog poduzeća Branislav Bojanić pojašnjava da se na ovakvom tipu parkirališta ne može vozilo ostaviti izvan linija u vjeri da će vozač time izbjeći plaćanje. Uostalom, rekao nam je Bojanić, postoji i zakonska mogućnost ispisivanja kazne za nepropisno parkiranje, izvan linija, a za što je iznos dvostruko veći od parkirališne dnevne karte.

- Ako itko ima ikakvih nejasnoća u vezi naplate i parkiranja, može se slobodno javiti u Pula Parking u bilo koje doba. Građanima smo na raspolaganju za svaku informaciju i objašnjenja, zaključio je Bojanić.

Doznajemo i parkiralište pod naplatom kod "Drosine" u najvećoj mjeri koriste djelatnici druge gradske tvrtke Pula Sport s pretplatnim kartama. Intencija je da se i u narednim mjesecima njima prepusti parkiralište čime bi se, vjeruje se, uvelo reda na ovom punktu u Ulici Marsovo polje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of