SAZNAJEMO

Ako se ovako parkirate u Puli, PO NOVIM PRAVILIMA MOŽETE DOBITI KAZNU

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ
Primjer nepropisnog parkiranja, po novom

Primjer nepropisnog parkiranja, po novom


Čitatelj Glasa Istre požalio nam se da je sredinom travnja dobio kaznu od 160 kuna za nepropisano parkirani automobil, iako plaća, kao stanovnik centra, godišnju kartu od 480 kuna za parking.

Kaže da je kažnjen jer je parkirao na mjesto unutar naplatnog dijela parkirališta, ali koje nije označeno. Po njegovoj tvrdnji ranije se to dopuštalo, a sada, kad se informirao u Pula parkingu, rečeno mu je da se po novome i to sankcionira. Zaključio je kako je život u centru Pule nemoguć za one kojima treba auto.

- Preko sezone sve vrvi strancima i jedva se nađe mjesto za parking, a preko zime vrijedi besplatno od 17 sati i opet nema mjesta, ogorčeno komentira naš sugovornik.

U Pula parkingu smo doznali da su naplatili 70 kazni u ožujku i 74 u prvoj polovici travnja po osnovi parkiranja na mjesto unutar naplatnog dijela parkirališta koje nije označeno.

Boris Agatić, rukovoditelj odjela ovrha i žalbi u Pula parkingu, kaže nam da se povećanjem broja vozila koja koriste usluge parkiranja povećava i broj onih koji uslugu parkiranja koriste suprotno propisanim uvjetima parkiranja.

- Posljednjih mjeseci učestali su prigovori naših korisnika na način na koji određeni korisnici ostavljaju parkirana vozila na površini parkirališta, a koji dovodi do učestalih oštećenja i nemogućnosti urednog prometovanja. Obilaskom parkirališta naplatničar izdaje ugovorne kazne za nepropisno parkiranje vozilima koja nisu parkirana sukladno obilježenoj horizontalnoj signalizaciji, zaključuje Agatić.

U Puli se automobili često parkiraju na "trokutima" koji označavaju početak naplatnog područja uz cestu. No, kazne nikad nisu postavljene na vjetrobransko staklo takvih automobila. Na pitanje hoće li i takve vozače početi sankcionirati, Agatić odgovara da Pula parking nije nadležan za parkiranje vozila na "trokute".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum