boluje od Crohnove bolesti

Moja kćer ne može dobiti terapiju, što ako joj se stanje pogorša? HZZO TRENUTNO NEMA NOVACA!


"Moja djevojčica boluje od Crohnove bolesti i do sada smo sve i svašta prošli. Ali nisam mogla zamisliti ni u najgoroj noćnoj mori da nema novaca za jedini lijek, biološku terapiju koji se financira iz HZZO za njezino liječenje, a koji prima svakih osam tjedana. Rekli su nema novaca, morate sačekati dok nam odobre novce, a što ako gospoda iz Vlade ne odobre novce bolnici, što onda?" krenula je jučer s pričom majka 15-godišnje Barbare, Đurđica Kecman.

Terapija od 13 tisuća kuna

O njoj smo, podsjetimo, već nekoliko puta pisali i to kada su se organizirala humanitarna događanja da bi Barbara otišla na potrebne pregleda u Belgiju, a što joj Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje nije htio odobriti.

-Što ako joj se pogorša stanje, ne samo njoj nego nekom drugom djetetu? Što onda što da čekamo? Milost nekog tamo u Ministarstvu zdravstva da odobri novce, pita se ova majka pojašnjavajući da Barbara biološku terapiju prima već dvije godine i to svakih osam tjedana, a zbog mogućih teških nuspojava razmak između dvije terapije ne smije biti veći od 12 tjedana. I trenutno krvari i prije samo dva mjeseca spašavali su je u Rijeci. (B. P.)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini