NAJNOVIJEBIVŠI PREDSJEDNIK O IVANU ŽILIĆU

MILIJARDER ILI BLEFER? MESIĆ: Ne bi valjda javno govorio o velikim ulaganjima, a da nema taj novac

Stjepan Mesić

Treba to provjeriti u FINA-i, HNB-u, mnogo toga treba uzeti s jednom ozbiljnošću i vidjeti o čemu se tu radi. Najlakše je reći sumnjamo i nema ništa od toga, no treba vidjeti i provjeriti, kaže Mesić

"Čujte, ja sam davno čuo za Ivana Žilića. Čuo sam da je najbogatiji Hrvat i da se obogatio novcem kojeg dobiva od izuma kojeg je patentirao u automobilskoj industriji. Navodno dobiva ogromne novce, no koliko toga ima i gdje se taj novac nalazi, ja stvarno ne znam", potvrdio nam je bivši predsjednik Stjepan Mesić, rekavši da je istina da je poduzetnika Ivana Žilića spojio s Upravom Uljanika.

Nakon objave priče o nevjerojatnom Ivanu Žiliću, koji je za naš list otkrio i najavio planove za nevjerojatna ulaganja u Istri teška milijarde eura, pojavile su se spekulacije koliko Žilić misli ozbiljno, ima li novac o kojem govori, te kako je uspio doći u kontakt s Upravom Uljanika.

Bivši predsjednik Stipe Mesić, kojeg smo zatekli na službenom putovanju u Kini, rado je odgovarao na pitanja o Ivanu Žiliću, a tijekom razgovora ni u jednom trenutku nije odavao dojam da sumnja u Žilićeve namjere. Dapače, Mesić je o njemu govorio staloženo i vrlo ozbiljno, ne odavajući ni najmanje dojam da se radi o poslovnom čovjeku bez pokrića.

- Ivan Žilić je bio zainteresiran za kupnju Petrokemije, no tamo nije bilo razumijevanja za pregovore. Kada je Žilić saznao za situaciju u pulskom brodogradilištu i u kakvim se poteškoćama nalazi Uljanik, odlučio je pomoći. Nakon toga mi se javio tražeći da ga povežem s Upravom, što sam i učinio. Znate, s Uljanikom sam svojevremeno bio dosta povezan jer sam posredovao kada su se gradili brodovi za Turkmenistan. Točno je da sam spojio Žilića s Upravom i to je sve, a što se dalje događalo među njima, ne bih znao, kaže Mesić i dodaje:

- Ako postoje ti novci za koje Žilić tvrdi da je uplatio za Uljanik (500 milijuna eura), neka nadležne institucije to izvide. To se lako može provjeriti. Koliko znam, Uljanik je potpisao i jedan ugovor s Ivanom Žilićem i treba sada aktivirati te novce. On kaže da to može odmah, i opet velim, sve se to lako može provjeriti, pa nije FINA na kraju svijeta, kaže Mesić. (Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike