od 1. LISTOPADA 2021. GODINE

MARINKO ŠKARE JE NOVI REKTOR SVEUČILIŠTA JURJA DOBRILE U PULI Otkrio nam je prioritetne planove za svoj mandat

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


Marinko Škare novi je rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, kako je izglasano na jučerašnjoj sjednici Senata. Riječ je o profesoru na Katedri za ekonomske teorije i prorektoru za istraživanje, umjetnost i suradnju, a koji će dužnost preuzeti od Alfia Barbierija 1. listopada 2021. godine. Iako su u planu i programu rektora vrlo opširno naznačeni budući koraci i ciljevi, Škare je izdvojio nekoliko njih koje smatra krucijalnim za svoj mandat.

- Ono što bih izdvojio je poduzetničko sveučilište, odnosno jačanje uloge sveučilišta u gospodarstvu, kako na mikrorazini tako i na makrorazini. To bi značilo suradnju sa poduzetnicima i isto tako veće uključivanje sveučilišta u razvoj regije i čitave županije. Cilj je i hvatati korak s trendovima na sveučilištima u drugim državama, koji su dosta daleko otišli u visokom obrazovanju. Mi kasnimo za tim trendovima, jer se oni preslikaju kod nas tek nekoliko godina kasnije. Škare je izdvojio drugi važan element, a to je povratak sveučilišta u zajednicu i društvo. Ističe kako je treća važna stavka programa digitalizacija

- To bi uključivalo program "distance learninga" na hrvatskom i stranim jezicima, ali i uključivanje u projekt mreže europskih sveučilišta koji je u Hrvatskoj već započeo.

Posljednji, četvrti važan dio programa, kako kaže Škare, studentsko je iskustvo, a koje se manifestira u smislu pomoći i podrške studentima tijekom i nakon studija.

- Novi studentski dom će studentsko iskustvo sigurno dignuti na novu razinu, čime ćemo pokriti trenutačne potrebe smještaja studenata. No osim toga, druga ideja je da se unutar studentskog centra pokrene projekt multimedijalnog centra kojim bi zajedno upravljali studenti i sveučilište, a koje bi služilo kao mjesto koje bi spajalo obrazovanje, zabavu i sve ono što čini studentski život.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater