MILETIĆEV NASLJEDNIK?

Marin Lerotić odgovarao na pitanja o tome je li on kandidat IDS-a za gradonačelnika Pule

| Autor: Danijela BAŠIĆ- PALKOVIĆ
Marin Lerotić (snimio M. MIJOŠEK)

Marin Lerotić (snimio M. MIJOŠEK)


S obzirom da su lokalni izbori pred vratima, a niti jedna stranka još nije otkrila kandidate za najveći istarski grad - Pulu, pitali smo na današnjoj presici IDS-a saborskog zastupnika Marina Lerotića hoće li to biti on.

- Kad se na tijelima Predsjedništva pulske podružnice bude raspravljalo o toj temi, a do sada još nismo, i kad budemo donijeli odluku, izaći ćemo u javnost s imenom kandidata ili kandidatkinje. Na hipotetska pitanja teško mi je odgovarati. Jasno mi je da se u medijima spekulira s raznim imenima. Siguran sam da ćemo u nekom sljedećem roku donijeti tu oduku. To će biti ubrzo, rekao je Lerotić.

Novinare je zanimalo ima li on osobno ambiciju postati gradonačelnik, na što je rekao "da se nikad nije bojao niti se boji preuzeti odgovornost".

- IDS je uvijek imao kandidate u svim gradovima i svim općinama, kao i kandidata za župana. Siguran sam da će to tako biti i ovaj put. Status stranke je jasan. Kao demokratska stranka trebamo poštivati procedure koje nam Statut nalaže. Spekulirati o nekim imenima s ove strane govornice definitivno nije korektno. Pričekao bih da se sastane predsjedništvo pulske podružnice i kad donesemo odluku, s time ćemo izaći pred javnost. U Puli još niti jedna stranka nije izašla sa svojim kandidatom ili kandidatkinjom, a mi se držimo svojih procedura, rekao je Lerotić.

Na pitanje hoće li kandidat za župana biti Boris Miletić, ponovio je da je to isto tema o kojoj će raspravljati predsjedništvo stranke.

Komentirajući formiranje platforme Možemo! u Puli i njihov izlazak na lokalne izbore kao i moguću kandidaturu Dušice Radojčić za pulsku gradonačelnicu, Lerotić je rekao "da IDS ima svoj put, svoje programe i svoje politike s kojima će izaći pred građane".

- Ako Dušica Radojčić bude kandidatkinja platforme Možemo!, meni je drago da je ona iz nevladinog sektora odlučila prijeći u politiku, i preuzeti tu vrstu odgovornosti, kazao je.

Osvrnuo se i na nedavne afere vodnjanskog gradonačelnika Klaudia Vitasovića koji je ipak odustao od novog izbornog ciklusa. Zanimalo nas je misli li saborski zastupnik da sve treba ostati na medijskim napisima, ili bi nadležne institucije trebale djelovati?

- Ako institucije imaju nešto što smatraju da treba dodatno provjeriti, one će to učiniti. Predsjedništvo gradske podružnice u Vodnjanu je donijelo odluku da će novi kandidat za gradonačelnika biti Filip Macan, a ja mu želim puno uspjeha i sreće, rekao je Lerotić, koji je potvrdio je da je IDS, kao i članovi osobno, donirao sredstva za pomoć stradalima u potresu.

- Smatram da je to nešto plemenito i to ne želimo ni na koji način politizirati, istaknuo je Lerotić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater