NAJNOVIJENA PULSKOJ TRŽNICI

Manifestacija "Marenda s obrtnicima": BAKALAJ NA PET NAČINA PLANUO U TREN

| Autor: Borka PETROVIĆ, snimio Danilo MEMEDOVIĆ


Većina Puležana bakalaj tradicionalno jede "na bijelo". Kako se on još može pripremati moglo se doznati u subotu ujutro na pulskoj tržnici gdje su pulski obrtnici ponudili pet različitih jela s ovom kvalitetnom ribom sjevernih mora.

U sklopu nove manifestacije pod nazivom "Marenda s obrtnicima" koju su pokrenuli obrtnici okupljeni u ugostiteljskoj sekciji pulskog udruženja obrtnika, a u suradnji s pulskom tržnicom i Turističkom zajednicom grada Pule, brojnim okupljenim Puljanima ali i prvim turistima, ponudili su tako tri vrste tučenog suhog bakalara u vidu namaza - klasični na bijelo, s tartufima i začinjenog ljutom papričicom, zatim salatu od usoljenog bakalara s malancanima, brodet s palentom, fuže s bakalarom i broskvom te pohani bakalar na dva načina - u tempuri i u corn flakesu.

- Sve se jako dobro prodaje, toliko da ćemo idućeg puta, 27. travnja, morati donijeti dodatne količine kako bismo sve nahranili, kazao nam je Rajko Petković iz restorana "Šurida". Osim njega jela su nudili i restorani Vela Nera, čiji je brudet prvi planuo, zatim Epulari, Pizzerija Asterix i restoran Škuža.

Zdravko i Alida Kompari jeli su fuže s bakalarom. Jelo je, naveli su, prosječno, a Zdravko je imao primjedbi da nije bilo dovoljno začinjeno.

- Znam ja da kuhari paze na nas penziće, ali fali malo soli, a i papar je u zrnu pa nije pustio dovoljno svoje ljutine, požalio se Zdravko dodajući ipak da je zadovoljan jer je dobio s dna padele pa je jelo puno ribe.

S drugog stola pohvalili su nam pak namaze riječima da su ukusni te da čak ni onaj s papričicama nije prejak. Činjenica da već prije podne (mada je manifestacija najavljena do 13 sati) nije bilo brudeta, a u redu se čekalo za nove porcije pohanog bakalara dovoljno govori o uspješnosti ove nove manifestacije. Inače, sva su se jela prodavala po promotivnoj cijeni od 20 kuna, dok su za zabavu bili zaduženi DJ-i OPG-a Groovoteka.

Podsjetimo, iduće subote na tržnici pripremat će se već tradicionalna uskršnja fritaja sa šparugama, a 27. travnja ponavljaju se jela s bakalarom.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Webcams provided by webcams.travel add a webcam