Šuška se

LUČKA UPRAVA PULA NAKON 12 GODINA MIJENJA RAVNATELJA? De Gravisiju se trese fotelja. Doznajte tko sve cilja na tu funkciju

| Autor: Bojan ŽIŽOVIĆ

Iako se isprva šuškalo da bi Donalda De Gravisija, koji prema svemu sudeći više ne uživa potporu Upravnog vijeća, mogao naslijediti Rabar, bivši član Uprave Uljanika, posljednje informacije govore da je najizgledniji kandidat Dalibor Brnos, navodno blizak pulskom gradonačelniku Borisu Miletiću

  

Aktualni ravnatelj Lučke uprave Pula Donald de Gravisi nema više povjerenje Upravnog vijeća, neslužbena je informacija koju smo dobili uoči zatvaranja natječaja za čelno mjesto u toj javnoj ustanovi čiji je osnivač Istarska županija. Natječaj je u našem listu objavljen 29. siječnja, a zasad nitko ne želi službeno govoriti o pristiglim prijavama. Navodno se uz De Gravisija za mjesto ravnatelja natječu Denis Rabar, Viktor Lazarić i Dalibor Brnos.

Zasad se može samo nagađati zbog čega De Gravisi više nije poželjan na poziciji ravnatelja. Predsjednik Upravnog vijeća Valter Boljunčić nije želio ništa komentirati, rekavši da ne bi bilo korektno da bilo što kaže dok se natječaj ne zaključi. Tvrdi da ne zna ni tko se dosad javio. Upravno vijeće, koje osim njega čine Dalibor Suljević, Dolores Brenko Škerjanc, Ivan Beletić Tatić i Hrvoje Markulinčić, bi se, prema Boljunčićevim najavama, trebalo sastati koncem idućeg tjedna i razmotriti pristigle prijave. 

Slabi izgledi

Iako se isprva šuškalo da bi De Gravisija mogao naslijediti Rabar, bivši član Uprave Uljanika koji se javlja na mnoge javne natječaje (JU Kamenjak, Kaštijun), posljednje informacije govore da je najizgledniji kandidat Dalibor Brnos, navodno blizak pulskom gradonačelniku Borisu Miletiću, koji u posljednje vrijeme, nagađa se, nije u dobrim odnosima s De Gravisijem. Brnos je inače, prema dostupnim informacijama, već 20 godina zaposlen u Brionci. Lani je imenovan za predsjednika Strukovne grupe trgovine pri HGK - Županijskoj komori Pula. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Puli i široj je javnosti prilično nepoznat.

Kandidat koji ima najmanje izgleda je, prema svemu sudeći, IDS-ovac Viktor Lazarić, koji je već dugo u nemilosti stranke. IDS je svog dugogodišnjeg gradskog vijećnika suspendirao 2017. pod optužbom da je prosljeđivao stranačke dokumente SDP-u. Lazarićeva kandidatura doima se stoga više kao šala, odnosno provokacija. No, valja ipak spomenuti da je član Upravnog vijeća Lučke uprave svojedobno bio Viktorov otac Josip Lazarić. Također, Viktor Lazarić je zaposlen u gradskom poduzeću Luka Pula, koja surađuje s Lučkom upravom u Slobodnoj zoni.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini