VAŽNO

LJEKARNE RADE OD 8 DO 17 SATI: Izdaju se samo kronične ili akutne terapije te neophodni lijekovi poput antibiotika i za snižavanje temperature

| Autor: Borka PETROVIĆ
(Milivoj MIJOŠEK)

Sukladno odluci Nacionalnog kriznog stožera Republike Hrvatske i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva za vrijeme trajanja epidemije COVID-19 virusa ljekarne do daljnjeg rade u skraćenom radnom vremenu od 8 do 17 sati. Ova odluka se odnosi na sve ljekarne na cijelom teritoriju Hrvatske, izuzev dežurnih ljekarni. Subotom ljekarne rade od 9 sati do 12 sati. Za sve ostalo vrijeme radit će dežurne ljekarne.

Dežurne ljekarne rade od 8 do 17 sati , kao sve druge ljekarne s tim da u vremenu od 17 sati do 8 sati ujutro rade isključivo dežurstvo, odnosno izdavanje terapije «na prozorčiću».

Prema naputku Kriznog stožera rad u ljekarnama organizirat će se u timovima, a izuzetno je važno rad organizirati tako da se definiraju fiksni timovi koji međusobno neće dolaziti u kontakt. Rad u takvim timovima podrazumijeva izbjegavanje promjena i zamjena članova timova osim u slučaju samoizolacije pojedinog člana ili bolovanja.

Iz Stožera mole građane da odlazak u ljekarne bude samo zbog izdavanje kronične ili akutne terapije te zbog preuzimanja neophodno potrebne terapije kao sto su lijekovi za snižavanje temperature ili antibiotske terapije. Ljekarnici su dobili naputak da mogu uskratiti izdavanje za sve ostale zahtjeve koji nisu u kategoriji hitnosti ili kronične terapije.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini