BIZNIS U KORONI

Atraktivni poslovni prostori u centru Pule bez problema "planuli". Dizalo se ponude i u nebesa. Za jedno mjesto izlicitirana je čak sedam puta veća cijena od početne. TAMO STIŽE NOVI MODNI BREND

| Autor: Lara BAGAR
Ilustracija (Snimio Dejan Štifanić)

Ilustracija (Snimio Dejan Štifanić)


Unatoč koroni i nikad neizvjesnijoj gospodarskoj situaciji, poduzetnički duh i optimizam ne napuštaju poduzetnike. Tome u prilog govori i posljednja licitacija gradskih poslovnih prostora. Na temelju raspisanog natječaja za davanje u zakup poslovnih prostora u vlasništvu Grada Pule, u Komunalnoj palači na usmenom je nadmetanju izlicitirano novih sedam poslovnih prostora na atraktivnim lokacijama u samom centru grada.

Svi prostori dani su u zakup na rok od deset godina, a nalaze se na adresama Kandlerova 5, Ulica Sergijevaca 9, 10 i 22, zatim Giardini 18, Ciscuttijeva 18 te Istarska 16.

Najveću cijenu postigao je poslovni prostor u Ciscuttijevoj 18 (bivši dječji Benetton) koji je Lanoton izlicitirao po mjesečnoj cijeni od 31.767,50 kuna. Za taj prostor veličine 94,14 četvornih metara s početnom cijenom od 50 kuna po kvadratu, iskazan je najveći interes - bilo je zainteresirano čak pet ponuditelja.

Lanoton, vlasnik mnogih poslovnih prostora u gradu, na ovoj je licitaciji bio zastupnik renomiranog modnog brenda Liu Jo. I u natječaju je bilo istaknuto da je ovaj prostor namijenjen trgovinskoj djelatnosti brendiranih marki, što Grad potiče s ciljem podizanja kvalitete ponude i imidža.

U natječaju je bilo naglašeno da se za ovaj prostor mogu natjecati sljedeći brendovi: Benetton, Bershka, Calvin Klein, Desigual, Diesel, H&M, Gap, Geox, Guess, Lacoste, Levis, Liu Jo, Lush, Mango, Marella, Marina Rinaldi, Massimo Dutti, Michael Kors, Mohito, Napapijri, Pinko, Sinsay, S.Oliver, Stradivarius, Tezenis, Varteks i Zara.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of