NAJNOVIJEVlasnik mesnice traži pomoć Grada i Herculanee

LIBERO: Nesavjesni ugostitelji ostacima hrane zatrpavaju naše kontejnere, TREBAMO GRADSKU, KOMUNALNU POLICIJU

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ

Nije to samo smrad. Tu migolje crvi, hrana se raspada, trulež je to, boleština, izvor zaraze… Svako toliko deterdžentom operem te kontejnere, ali se s tim borim cijelo ljeto i to nije rješenje. Na nekoliko punktova treba postaviti kamere koje će precizno snimiti one koji bacaju smeće, njihove registarske oznake i redom ih kažnjavati. Ja sam ponudio da ću kupiti kamere, kaže Slobodan Libero Tupajić

 

"Ovo morate doći vidjeti. Svih pet kontejnera u mojem susjedstvu, a to je Barbalićeva ulica između brojeva 7 i 9, noćas (sa četvrtka na petak) su neki, meni još uvijek nepoznati ugostitelji napunili brdom stare hrane. Vreće i vreće smrdljivog sadržaja, s ostacima ribljih kostiju, pašte i ostale bačene hrane i kostiju zasmrdile su cijelu ulicu! U kontejner gdje se odlaže papir neki je kreten od ugostitelja bacio brdo ostataka hrane tako da su kontejneri sada puni velikih crva! Zvao sam i molio Herculaneu ako ih mogu odmah odvesti jer je to odvratno. Nema goreg nego kad cijela ulica smrdi. A meni dolaze i mušterije. Možete si zamisliti doći po hranu, po meso, a obavija vas smrad truleži. Užas?!", gotovo u dahu sasuo nam je priču vlasnik mesnice "Libero" Slobodan Libero Tupajić.

Osim što je odmah zatražio pomoć Herculanee, apelirao je na nadležne da moraju nešto učiniti po pitanju te, kako kaže, sramote i nekulture mnogih nesavjesnih građana, a pogotovo ugostitelja koji bez imalo stida i respekta pod okriljem noći dođu pod tuđi prozor baciti svoje smeće.

- Mislim da bi trebalo pod hitno oformiti gradsku, odnosno komunalnu policiju koja bi predvečer kontrolirala i sprječavala da se grad onečišćuje, kako centar, tako i druge kvartove. Pa mi smo u blizini bolnice, je l' treba reći išta više? Ovo je već postalo nemoguće što se dešava. Mislim da bi se i gradske komunalne službe trebale probuditi i još žešće održavati čistoću i higijenu našeg lijepog grada Pule koji ovo stvarno nije zaslužio. Trebalo bi javno osramotiti onečišćivače i izreći im najveću moguću kaznu, ustvrdio je Libero.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom
Webcams provided by webcams.travel add a webcam