Kriza u umaškom IDS-u

KULMINIRALO NEZADOVOLJSTVO: Više od 60 umaških IDS-ovaca želi napustiti podružnicu i osnovati novu GRADSKU STRANKU

Dario Penco

Dario Penco


Među članovima koji su najavili iščlanjenje iz stranke su i neka zvučna imena poput bivše gradonačelnice, a sadašnje dogradonačelnice Umaga Floriane Bassanese Radin, IDS-ovih gradskih vijećnika Daria Makovca i Denisa Muminovića te nekadašnjeg predsjednika podružnice Daria Penca

 

Čak 62 člana umaške podružnice IDS-a, među kojima su i zvučna imena poput bivše gradonačelnice, a sadašnje dogradonačelnice Umaga Floriane Bassanese Radin, IDS-ovih gradskih vijećnika Daria Makovca i Denisa Muminovića te nekadašnjeg predsjednika podružnice Daria Penca, po svemu sudeći danas izlazi iz stranke zbog nezadovoljstva radom predsjednika umaškog IDS-a Daglasa Korace. Radi se mahom o "staroj garnituri" umaškog IDS-a, kojoj bi se ovih dana na popisu za iščlanjenje, saznajemo, moglo pridružiti još minimalno 15 članova. Saznajemo iz njihovih redova da odbjegli IDS-ovci zajedničkim snagama uskoro planiraju osnivanje vlastite stranke na gradskoj razini s kojom namjeravaju izaći na sljedeće lokalne izbore.

Oni se, podsjetimo, iščlanjuju se jer vodstvu stranke žele ukazati na to da Daglas Koraca koči razvoj Umaga te da s njim na čelu unutar te podružnice stranke manjka demokracije i komunikacije. S problemom su već dulje vrijeme upoznati predsjednik IDS-a Boris Miletić, glavni tajnik Giovanni Sponza i IDS-ov Saborski zastupnik Tulio Demetlika.

Bez rješenja

Umaška dogradonačelnica Floriana Bassanese Radin potvrdila nam je svoj izlazak iz stranke, a nakon što je u više navrata insistirala da joj kažemo tko nam je odao tu informaciju, svoju odluku nije htjela komentirati rekavši da je to njezina privatna stvar.

Svoj odlazak iz IDS-a potvrdio je i bivši predsjednik umaškog IDS-a Dario Penco koji je kazao da, iako su trenutno na popisu 62 člana, brojka raste, te će u konačnici taj broj biti puno veći. Ne želimo više podržavati umašku organizaciju IDS-a. Nažalost, probali smo doći do rješenja na puno načina, ali kad mijenjaš pravila igre tijekom izbora, onda nemaš puno opcija. Vodstvo stranke je očigledno odlučilo Daglasu Koraci pustiti da uništi umašku podružnicu. Teže mi je bilo izaći iz stranke, nego se razvesti, ali ovakav Umag je veliki problem, kazao je Penco. (Chiara BILIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini