NAJNOVIJEIDS UMAG

Koraca: Pozivamo gradonačelnika da sazove tematsku sjednicu o POS stanovima


- Pozivamo gradonačelnika Vilija Bassanesea da preuzme odgovornost i sazove tematsku sjednicu Gradskog vijeća na kojoj ćemo raspravljati o uvjetima poticane stanogradnje i doraditi postojeće kriterije, poručio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare predsjednik podružnice IDS-a Umag i gradski vijećnik Daglas Koraca.

Time bi se spriječila komercijalizacija kupljenih stanova po povlaštenim cijenama koji bi se ubuduće dodjeljivali samo potrebitima, te izbjegli neki budući "slučajevi Banković". Koraca je ponovio da je gradski pročelnik i predsjednik komisije za dodjelu POS stanova Diego Banković koristio stan poticane stanogradnje svoje supruge kao apartman, suprotno osnovnoj namjeni koju predviđa Zakon o društveno poticanoj stanogradnji te prijetio djeci iz zgrade koja su navodno uznemiravala njegove turiste.

Ministar kazao da kontrolu ima Grad

- Želimo istaknuti da je IDS Umag najoštrije osudio nemoralno ponašanje tog gradskog dužnosnika, istaknuo je Koraca dodavši da bi gradski dužnosnici trebali biti "moralna vertikala" i pozitivan primjer građanima. Ponovo su prozvali i gradonačelnika Bassanesea zbog toga jer nije reagirao "na nemoral svog pročelnika, niti odgovorio na dopis upućen od stanara iz POS-ove zgrade, naprotiv štitio ga je na Gradskome vijeću prozaičnim citiranjem vlasničkih prava što samo potvrđuje da se u radu gradske uprave tolerira nemoralno djelovanje", kazala je Gabriela Đukes Bašić dodavši da su IDS-ovi vijećnici višestruko upozoravali na situaciju s neprihvatljivom POS-om. (S. BOSNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom
Webcams provided by webcams.travel add a webcam