NAJNOVIJEPOTENCIJALNI IZVOR ZARAZE

Kroz jednu od najljepših povijesnih zgrada u Kandlerovoj teče smrdljiva bujica!

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA
Voda curi, šahtovi se pregledavaju, a turisti? Oni mirno ručaju (Zvjezdan STRAHINJA)

Smrdi! Oko nas su restorani i poslovni prostori. Sutra će se pokazati da je ta voda izvor zaraze, kaže stanar Nebojša Šijan dok gacamo u hodniku * Majstori su uzbrdo pronašli jednu zaboravljenu i prepunjenu septičku. Treba je isprazniti, no pitanje je kome jama pripada, na čijem je zemljištu, o čijem će se trošku prazniti, kuda će joj pompafonje prići…

Kroz staru venecijansku zgradu u Kandlerovoj već duže vrijeme teče voda i izbija na ulicu. Otkuda dolazi?! E, to je već mjesecima misterij. Možda iz nečijeg odvoda s viših razina, možda samo izbija iz zemlje ili je pak "izvor" zaboravljena septička jama, što je, prema mišljenju majstora, i najvjerojatnija solucija.

Stanari kućnog broja 28, jedne od najljepših povijesnih zgrada s baroknim balkonima, od prošle godine razbijaju glavu i trpe vodu u svom hodniku. Prošle je godine voda prvi put tuda protekla, zimus je stala, pa je opet nemilice krenula teći proteklih mjeseci. Jučer su majstori raskopali zid iz kojeg voda izbija, nakon čega teče manjim intenzitetom. Ali ipak neprestano curi.

- Prema analizi vode, što su nam rekli, vidi se da sadrži deterdžente. Dakle, potječe iz nečijeg sudopera, nekog odvoda koji nigdje nije spojen. Tu iza ovog zida i iznad nas je nasip, voda dolazi kroz njega, kaže nam Nebojša Šijan, koji u zgradi živi 35 godina, ali sve do lani nije imao sličnih problema. Navodi da je upravitelj zgrade sve poduzeo, dolazili su komunalci, majstori konstantno tragaju za problematičnim odvodima, čak je kroz cijevi puštana i boja, ali rezultata nema. Šijan je u ovu metodu već izgubio povjerenje, smatra da se boja jednostavno isfiltrira kroz tlo.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam