POSEBNA TEHNIKA

Kristina Žmak, maserka u Zlatnim rukama: Sve više trudnica otkriva KORISTI PRENATALNE MASAŽE

Bol u leđima uobičajena je i u trudnoći, kao i tijekom dojenja ili nošenja male djece, a može se smanjiti masažom cijelih leđa, vrata, ruku, nogu, stopala i laganim glađenjem trbuha, pojašnjava Kristina Žmak

| Autor: Duška PALIBRK
Kristina Zmak Zlatne ruke masaza trudnica D. PALIBRK

Kristina Zmak Zlatne ruke masaza trudnica D. PALIBRK


Blagodati masaže poznate su od davnina, liječe i duh i tijelo, preveniraju bolesti, a danas je u ponudi čitav spektar različitih tehnika, od medicinske, sportske, relaksirajuće i klasične masaže, do refleksologije, limfne drenaže, intuitivne i anticelulitne masaže. Uz sve to, Kristina Žmak, maserka u Zlatnim rukama, pulskoj ustanovi za zdravstvenu njegu i fizikalnu terapiju, usavršila je i tehniku masaže prilagođene trudnicama. Kaže da sve više trudnica otkriva koristi prenatalne masaže.

- Masaža tijekom trudnoće je terapijski rad koji je usmjeren na posebne potrebe trudnice s obzirom da njezino tijelo prolazi kroz promjene. Tijelo trudnice se mijenja i pod utjecajem je stresa. Svi znamo da terapija masažom poboljšava funkciju mišića, cirkulaciju, tjelesni tonus, oslobađa od mentalnog i fizičkog umora, a mnoge žene pate od bolova tijekom trudnoće. Bol u leđima uobičajena je i u trudnoći, kao i tijekom dojenja ili nošenja male djece, a može se smanjiti masažom cijelih leđa, vrata, ruku, nogu, stopala i laganim glađenjem trbuha, pojašnjava Kristina.

Kaže da, s obzirom da opušta i ublažava fizičke smetnje, u masažu se može uključiti i partner i djeca ukoliko ih imaju. Koristi su prenatalne masaže, nabraja Kristina, emocionalna podrška i nježnost, pomoć kod nesanice i oslobađanje od stresa, smanjenje pritiska na najopterećenije dijelove tijela, članke, zdjelicu i donji dio leđa, smanjenje boli u vratu i leđima koju uzrokuje neravnoteža mišića i slabost, pomoć pri zadržavaju pravilnog držanja tijela, priprema mišića potrebnih pri porođaju, smanjenje oticanja ruku i nogu, smanjenje boli kod išijasa, sprječavanje grčenja listova, boli kod glavobolje i bolova u sinusima, vratu, kukovima i nogama, za poboljšanje cirkulacije krvi i limfe koja smanjuje oticanje, povećanje gipkosti kože te podrška fizičkoj i emocionalnoj energiji majčinstva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum