NASTUPAJU U ARENI 16. kolovoza

KRENULA PREPRODAJA KARATA: Na crnom tržištu za ulaznicu na koncert Arctic Monkeysa u Puli traži se i pet tisuća kuna  

Cijene karata rasprodanih online u nekoliko minuta ni po službenoj cijeni nisu bile male – u prosjeku preko 500 kuna za parter i tribine – na domaćim oglasnicima traži se od 900 do čak pet tisuća kuna!

| Autor: Glas Istre
Arctic Monkeys

Arctic Monkeys


 Nakon što su putem online prodaje sve karte za koncert Arctic Monkeysa 16. kolovoza naredne godine u pulskoj Areni rasprodane za nekoliko minuta, samo je bilo pitanje vremena kada će se po oglasnicima pojaviti po bitno višoj cijeni, piše Novi list.

I pojavile su se. Karte koje ni po službenoj cijeni nisu bile male – u prosjeku preko 500 kuna za parter i tribine – na domaćim oglasnicima se za kartu traži od 900 do čak pet tisuća kuna!

Nije poznato koliko je karata pušteno u prodaju, no očito je da interes za engleski bend u nas enormno porastao od ljeta 2009. godine kad nisu uspjeli do kraja popuniti splitske Prokurative, na kojima je bilo cca 3500 ljudi. Pulska Arena može primiti desetak tisuća gledatelja.

Iako je kupovina karata preko interneta komforan način da se do njih dođe a da se ostane u naslonjaču, očito je da je i raj za preprodavače. U ovom slučaju, svatko tko je imao sreće da se ulogira u tih nekoliko minuta, mogao je kupiti četiri karte. Dakako, većina je kupovala za sebe i svoje prijatelje, ali i spomenuti oglasi dokazuju da su neki kupovali da bi preprodali i masno zaradili.

Doduše, tražiti deset puta veći novac za kartu od njene službene cijene je jedno, a dobiti drugo, no nikad se ne zna. Činjenica jest da se ponavlja ljeto 2019. kad su po istom obrascu planule karte za jednako planetarno popularan rock bend Foo Fighters na istom mjestu.

I tada su po oglasnicima karte prodavane po basnoslovnim cijenama, dok tu rabotu nisu sasjekli organizatori koncerta i managment benda dodajući naknadno još jedan koncert dan u Areni. I za taj drugi show karte su opet rasprodane u hipu, ali nakon toga više nije bilo preprodavanja karata po sumanutim cijenama jer je potražnja pala.

I ovaj put se to teoretski može ponoviti jer nakon koncerta 16. kolovoza Arctic Monkeys imaju slobodan dan prije nastupa u Pragu 18. kolovoza. Pitanje je samo jesu li Alex Turner i društvo raspoloženi za takvo rješenje. Domaći organizator koncerta sigurno jest, jer po ovim „preprodajnim“ cijenama karata u oglasima, do narednog ljeta preprodavači bi zajedno mogli zaraditi i više od samog organizatora.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater