Zdravstvena stanica na Verudi

KOMPROMIS Ginekologinja Olga Angelovska radit će iz mirovine četiri sata, ostatak preuzima dr. Grdinić

  Istarski domovi zdravlja nemaju spremnog ginekologa koji bi preuzeo ambulantu. Stoga će se raspisati natječaj, a paralelno se, doznajemo, već razgovara s ginekolozima koji bi prešli u Pulu i preuzeli ambulantu na Verudi

| Autor: Borka PETROVIĆ
Zdravstvena stanica Veruda (snimila Duška Palibrk)

Zdravstvena stanica Veruda (snimila Duška Palibrk)


Doktorica Olga Angelovska, ginekologinja iz Zdravstvene stanice na Verudi, koja je imala više od sedam tisuća pacijentica, otišla je 1. siječnja u mirovinu. Što će biti s ordinacijom i pacijenticama koje ovamo dolaze s čitave Puljštine, upitali smo ravnatelja Istarskih domova zdravlja dr. Antu Ivančića.

- Istina je da smo se našli u nezgodnoj situaciji jer nemamo spremnog ginekologa koji bi preuzeo tu ambulantu. Nažalost, imamo nekoliko specijalizanata koji nisu još gotovi sa specijalizacijom, a onaj na kojeg smo donedavno računali otišao je iz Hrvatske, potvrdio nam je Ivančić dodajući da je to u ovoj branši normalna situacija i njihova svakodnevica na koju moraju računati.

Istarski domovi zdravlja raspisat će natječaj, ali paralelno već razgovaraju s drugim ginekolozima u zemlji koji bi prešli u Pulu te preuzeli ambulantu na Verudi.

- No, dok ne nađemo stalnog ginekologa, našli smo kompromisno rješenje pa će dr. Angelovska i dalje iz mirovine raditi na četiri sata, kako je to dopušteno zakonom, dok će njezin kolega s kojim dijeli ordinaciju, ginekolog Grdinić preuzeti ostatak radnog vremena i raditi prekovremeno, kazao je Ivančić dodajući da pacijentice neće biti zakinute i cijeli će se rad u ambulanti odvijati nesmetano, kao i do sada.

Podsjetimo, dr. Grdinić preuzeo je lani ambulantu u Zdravstvenoj stanici na Verudi prešavši u Istarske domove zdravlja iz pulske bolnice, gdje je radio godinama. On je preuzeo ordinaciju koju je vodio pokojni dr. Gjoni, koja godinama nije imala stalnog ginekologa, pa je više od sedam tisuća žena s Puljštine opet moglo odahnuti. Kako navodi Ivančić, u Istarskoj županiji imamo pet privatnih ginekoloških ordinacija i devet ordinacija u sustavu Istarskih domova zdravlja. U Puli ih je šest, kažu dovoljno po propisanoj javnozdravstvenoj mreži.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of