NAJNOVIJE


Prostor promijenio vlasnika

KLUB STUDENATA ISTRE "MATE BALOTA" U ZAGREBU - Ministarstvo je pokazalo želju za dijalogom, nadamo se da će se izroditi adekvatno rješenje

| Autor: Portal GlasIstre.hr

U posljednje su se vrijeme u javnosti pojavili brojni medijski napisi i upiti vezani za situaciju sa zakupom prostora u kojem djeluje Klub studenata Istre „Mate Balota“, pa osjećamo obavezu da se očitujemo po tom pitanju i smirimo tenzije koje su se javile kao rezultat tih napisa, navode iz Kluba studenata Istre „Mate Balota“ u svom priopćenju za javnost.

S obzirom na to da se promijenio vlasnik prostora u Ilici 13 u kojem Klub djeluje, javila se potreba da se pravni status Kluba u tom prostoru regulira. Moramo istaknuti da je predmet još uvijek otvoren, pregovori su u tijeku i Ministarstvo državne imovine pokazalo je želju za dijalogom, za koji se nadamo da će izroditi adekvatno rješenje situacije. Smatramo da u takvoj situaciji nije potrebno dizati tenzije koje stvaraju dodatan nepotrebni pritisak, nego molimo zainteresiranu javnost da pričeka službenu odluku i omogući nam uvjete za kvalitetan dijalog s Ministarstvom državne imovine.

Zahvaljujemo se svima koji su u proteklih desetak dana iskazali svoju potporu i podršku Klubu studenata Istre „Mate Balota“, posebice svim bivšim i sadašnjim članovima koji su se stavili na raspolaganje bilo za kakvu pomoć. Ova je situacija pokazala kako je Klub puno više od mjesta okupljanja studenata, nego je u svojem dugogodišnjem aktivnom radu postao mjesto očuvanja i promicanja vlastitog identiteta, ali i poštivanja različitosti. U samom je Statutu Kluba kao jedan od temeljnih ciljeva upisano i razvijanje kulture dijaloga, a to najbolje možemo pokazati upravo svojim pristupom rješavanju ovog problema, zaključuju iz Kluba studenata Istre u Zagrebu. (GI)

Klub studenata Istre „Mate Balota“ oduvijek je bio i bit će više od kluba, on je i skup vrijednosti, stavova, povijesti i budućnosti te mjesto u kojem se svi Istrijani u Zagrebu mogu osjećati kao kod kuće. Zato, Mate živi vječno!


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam