U SUBOTU OKRUGLI STOL

KAKO ĆE IZGLEDATI PULA 2030.? Na velikoj mapi svatko će moći upisivati svoje ideje

| Autor: Glas Istre
Okrugli stol će se održati na Trgu Svetog Tome

Okrugli stol će se održati na Trgu Svetog Tome


U subotu će u sklopu programa "Dođi u grad! - Vieni in  città!" biti održan i okrugli stol na temu "Kako će izgledati Pula 2030.?".

Raspravljat će se na Trgu Svetog Tome s početkom u 11 sati, a sudjelovat će predstavnici Grada Pule te javnog i civilnog sektora, kao i stručnjaci za urbanizam i održivi urbani razvoj iz Pule, Zagreba i Ljubljane.

Na okruglom stolu, najavljuju organizatori, razgovarat će se o trenutnim i planiranim projektima u gradu i potencijalima koje grad treba iskoristiti za razvoj u održivi grad koji nudi visoku kvalitetu života. Analizirat će se lokacije i dijelovi Pule koji zahtijevaju urbanu obnovu i sadržaji kojima se trebaju nadopuniti. Također, razgovarat će se o novim perspektivama za zelenu tranziciju grada koje donosi novo financijsko razdoblje EU te o ulozi građana i važnosti participacije u promišljanju razvoja grada.

Okrugli stol moderirat će stručnjak za održivo urbano planiranje Sven Simov, a publika će imati priliku postaviti pitanja sudionicima i iznijeti svoje ideje i razmišljanja, najavljuju organizatori.

Okrugli stol bit će otvoren za sve građane, ali će zbog epidemioloških mjera biti ograničen broj mjesta te se građani pozivaju da se odazovu pravovremeno kako bi osigurali mjesto na Trgu Svetog Tome.

U sklopu istog programa, također na Trgu Sv. Tome, od 10 do 13 sati bit će postavljena velika mapa Pule na koju će građani moći dodavati svoje ideje i prijedloge za razvoj grada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of