RODITELJI PODRŽALI UČITELJE, ŠKOLE PRAZNE

ŠTRAJK U ŠKOLAMA: Sindikati su se odlučili na vrlo iscrpljujući način protesta. Danas nema nastave u cijeloj Hrvatskoj, sutra samo u 4 županije, pa tako dalje... I Istra će uskoro na red 

| Autor: Glas Istre
(M. MIJOŠEK)

(M. MIJOŠEK)


Danas se u svim osnovnim i srednjim školama održava štrajk profesora i učitelja, ali već sutra štrajk će se održati samo u četiri županije: Splitsko-dalmatinskoj, Dubrovačo-neretvanskoj, Varaždinskoj i Međimurskoj. Dakle, u Istri će sutra biti nastava. 

Riječ je o takozvanom cirkularnom štrajku, cilj kojega je da se duže vrijeme može vršiti pritisak na Vladu, a da istovremeno učenici ne gube previše sati.

"Svaki dan ćemo objaljivati koje će škole štrajkati sutra. To je novost u Hrvatskoj, no nismo mi to izmislili, iskustva smo pronašli u europskim i svjetsim sindikatima. Vani znaju štrajkati javne službe na taj način. Mi smo ovo smislili kao stalni pritisak, a na način da učinimo najmanju štetu onima koji su najmanje krivi. Mi žemo proći 10 dana cirkularnog štrajka. U 10 dana učenici neće imati dva dana nastavu", rekli su predstavnici sindikata na pressici.

Prema njihovim podacima, u štrajku je 85 posto zaposlenih u srednjim školama i gotovo 90 posto zaposlenih u osnovnim. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom