ŠLAMPERAJ U GRADU PULI

JUKIĆ JAKOPIČ: Za radno mjesto pročelnika raspisana su dva natječaja, zaposlena je osoba pred mirovinu, a potom to mjesto - ukidaju

| Autor: Marcello ROSANDA
Katarina Jukić Jakopič

Katarina Jukić Jakopič


Na natječaj za pročelnika Upravnog odjela za opću upravu i samoupravu u Gradu Puli, koji je kasnije poništen, a najavljeno je da će se to mjesto i ukinuti u novoj sistematizaciji, javile su se dvije kandidatkinje. Jedna je misteriozno odustala netom prije pisanog dijela testiranja, dok je druga, odvjetnica Katarina Jukić Jakopič, odlučila svoje iskustvo podijeliti s Glasom Istre.

"Prvo je u siječnju ove godine raspisan javni natječaj za imenovanje na radno mjesto pročelnice Upravnog odjela za opću upravu i mjesnu samoupravu Grada Pule na neodređeno vrijeme, za koje su uvjete vezane za obrazovanje i iskustvo udovoljavale dvije kandidatkinje, Slavica Jelovac i ja. Za pročelnicu je rješenjem gradonačelnika imenovana Jelovac, no protiv tog rješenja sam ja uložila tužbu i vodi se upravni spor koji nije pravomoćno okončan", navodi Jukić Jakopič.

"Upravni spor je pokrenut zbog nepravilnosti vezanih za bodovanje pisanih testova, posebno s obzirom na naknadno ispravljanje bodova. Naime, neki članovi Povjerenstva su nakon ukazanih nepravilnosti negativne bodove naknadno ispravili kao pozitivne, što je konstatirano u službenim zapisnicima. Također, na testiranju su bila postavljena pitanja prema zakonima koji nisu bili propisani u literaturi za natječaj, što je jednostavno utvrditi uvidom u zakonske tekstove koji su propisana literatura", objašnjava Jukić Jakopič.

Na nepravilnosti je prije pokretanja upravnog spora ukazala i gradonačelniku i svim članovima Povjerenstva.

"Novi natječaj za radno mjesto pročelnice na neodređeno raspisan je u rujnu, dakle svega devet mjeseci nakon imenovanja prethodne pročelnice. Na natječaj se prijavila osoba inicijala I. V. i ja. Budući

da nisam bila navedena u pozivu za pisano testiranje, pristupila sam na dan održavanja. Od člana Povjerenstva dobila sam samo usmenu informaciju da će natječaj biti poništen, a da će radno mjesto biti ukinuto. Za sada nemam nikakav službeni dokument vezan za natječaj", istaknula je Jukić Jakopič.

Iz Grada Pule potvrdili su da je natječaj propao.

"Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja zaprimilo je dvije prijave, od kojih jedna nije ispunjavala formalne uvjete, a druga je povučena prije nego se održala provjera znanja i sposobnosti putem pisanog testiranja. Slijedom navedenog, Povjerenstvo je predložilo donošenje odluke o poništenju natječaja", odgovorili su na naš upit, i napomenuli da je donošenje, izmjene i dopune Odluke o

ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela Grada Pula u nadležnosti Gradskog vijeća, što podrazumijeva da gradonačelnik nije u mogućnosti samostalno odlučivati o ukidanju određenih radnih mjesta.

"Ono što smatram apsurdnim je činjenica da su u periodu od devet mjeseci raspisali dva javna natječaj za zapošljavanje na radnom mjesto pročelnika na neodređeno, posebno da je na takvo radno mjesto prvotno zaposlena osoba koja za nekoliko mjeseci odlazi u mirovinu. Posebno je apsurdno, ako su točni navodi člana Povjerenstva, da će se to radno mjesto nakon natječaja ukinuti", ustvrdila je Jukić Jakopič.

"Činjenica da se na javni natječaj Grada Pule javljaju samo dva kandidata zasigurno govori puno o nepovjerenju građana u sustav", zaključila je odvjetnica Jukić Jakopič.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater