NAJNOVIJETHOMPSON U PULSKOJ ARENI?

JAKOVČIĆ (IDS): Nisi pjevao u Areni, bogami niti nećeš; ĆURIĆ (HDZ): On je slobodan čovjek, može nastupiti u Areni


Europarlamentarac iz Istre Ivan Jakovčić kaže da je veliko zlo to što radi Thompson. "Ako želimo imati sretnu državu, neka Thompson i pojedinci budu nesretni", ističe Jakočić. S druge strane, pulski HDZ-ovac Petar Ćurić ističe da je apsolutno za to da Thompson održi koncert u Areni. "Ako je on slobodan, nije u zatvoru i nije osuđen, onda može i svirati u Areni", smatra Ćurić

Na koncertu Marka Perkovića Thompsona u Glini na obljetnicu "Oluje", gdje je nastup otvorio pjesmom "Bojna Čavoglave" i ratnim pokličem "Za dom…", kao voditelj koncerta pojavio se notorni Velimir Bujanec. U svojim povremenim istupima s te pozornice, Bujanec je u jednom trenutku prozvao Istarsku županiju kao jednu od rijetkih hrvatskih županija koja "ne voli Thompsona".

"Ali doći će Marko u tu pulsku Arenu. Hoćete li vi s njim?", zavapio je Bujanec pred silnom publikom, a mnogima u Istri to je s pravom moglo zvučati prijeteće. Nakon 10 godina od prvog odbijanja Thompsona u pulskoj Areni, uspjeli su tako i opet isprovocirati ovu napornu temu.

- Nemam ništa protiv Thompsona, ali imam protiv nekih njegovih pjesama u kojima veliča fašističke režime, kao i protiv ikonografije koja se ističe na njegovim koncertima. On se od toga nikada nije nedvosmisleno ogradio. U Istri živimo multikulturalnost i suživot sa svim manjinskim zajednicama i ne možemo podržati nešto što negira naš način života i naše vrijednosti. Ne možemo biti tolerantni prema netolerantnima. Država te stvari treba zakonski riješiti poput naših zapadnih susjeda - odmah i odlučno! I tu nema pregovora i izgovora, rekao nam je čelnik prozvane županije Valter Flego.

Ni ostale reakcije na Bujančev ispad nije trebalo dugo čekati.

"Thompson želi mlade pretvoriti u neke neoustaše i to je opasnost za naše društvo. Mogu mu samo poručiti: Nisi pjevao u Areni, bogami niti nećeš!", objavio je na svojoj Facebook stranici europarlamentarac i bivši istarski župan Ivan Jakovčić. (PIŠU Zvjezdan STRAHINJA i Patricija SOFTIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom
Webcams provided by webcams.travel add a webcam