In memoriam: Leonard Poropat (1983. – 2020.) Profesionalac kojeg ćemo pamtiti po ljubaznosti i osmijehu

| Autor: Borka PETROVIĆ
Snimio M. MIJOŠEK

Snimio M. MIJOŠEK


Pulsku je javnost u nedjelju potresla vijest da nas je iznenada napustio Leonard Poropat, nekadašnji novinar TV Nove, koji je zadnjih devet godina radio u gradskoj upravi gdje je posljednjih mjeseci bio na funkciji voditelja Odsjeka za informiranje.

Od njega su se na web stranicama Grada Pule oprostile kolege i prijatelji navodeći da će ga pamtiti kao profesionalnog, odgovornog i nadasve susretljivog čovjeka velikog srca koji je svojim radom i osobnošću ostavio značajan trag u radu gradske uprave, ali i u životima mnogih Puležana. Njegovi sugrađani upravo su ga imali prilike dodatno upoznati ovih dana, u tijeku aktualne koronakrize, kroz izravnu komunikaciju u sklopu virtualne zajednice Puležana koju je Leo osobno vodio, uvijek spremno i strpljivo pomažući sugrađanima te susretljivo odgovarajući na sva njihova pitanja i molbe.

Od svojeg najbližeg suradnika oprostio se jučer i pulski gradonačelnik Boris Miletić, izražavajući u svoje i u ime svih kolega i prijatelja iz Grada Pule, sućut obitelji i prijateljima. "Dragi naš prijatelju, iza tebe ostaje golema tuga i praznina. Putuj mirno, dragi Leo", napisao je Boris Miletić.

Leonarda će u najboljem svjetlu pamtiti i novinari s kojima je svakodnevno surađivao i kojima je uvijek bio na usluzi. Njegova je ljubaznost nerijetko bila puno više od profesionalnih i protokolarnih obveza. Za svakoga je od nas, uz uvijek spremne odgovore, imao i više od toga - lijepu riječ i nezaboravan osmijeh.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini