PREVENTIVNA MJERA

I U PULSKI PEVEX STIGAO SOFISTICIRANI SUSTAV ZAŠTITE OD ŠIRENJA ZARAZE Evo što će se dogoditi kupcu kojem uređaj očita povišenu temperaturu

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA

Nakon što je 7. svibnja Pevex u svoje prodajne centre diljem Hrvatske počeo uvoditi termalne kamere za snimanje tjelesne temperature posjetitelja, taj je sofisticirani sustav zaštite od širenja zaraze konačno je stigao i u pulski Pevex (bivši Pevec).

Doznali smo da, u slučaju da kamera snimi povišenu temperaturu kod posjetitelja, kupac neće biti spriječen u kupovini, već će mu diskretno biti priopćeno da ima jedan od simptoma zaraze te će mu biti ponuđena maska, rukavice i dodatna dezinfekcija.

Ranije su nas iz tog poduzeća izvijestili da nema pohranjivanja snimki s ulaza, da se posjetitelji, žele li izbjeći snimanje, mogu obratiti i to zahtijevati od zaposlenika na ulazu u prodajni centar. Kamere rade tako da u realnom vremenu uspoređuju temperaturu ljudi bez kontakta s predmetima oko njih, na udaljenosti od dva metra. Ako kamera snimi povišenu temperaturu, aktivira se tihi alarm.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum