BOOT

Hrvatska na 50. europskom sajmu nautike u Düsseldorfu: PULSKA MARINA VERUDA NJEMAČKIM NAUTIČARIMA ZANIMLJIVA KAO ČARTER BAZA

Marina Veruda (N. LAZAREVIĆ)

Marina Veruda (N. LAZAREVIĆ)


Na sajmu u Düsseldorfu, najvećem nautičkom sajmu u Europi, s dugom, 50-godišnjom tradicijom, treću godinu zaredom svoju ponudu predstavit će i pulska Marina Veruda. Direktor marine Aleksandar Šuran kaže da su njemačkim nautičarima posebno zanimljivi radi čartera, zbog blizine, a marinu Veruda njemački gosti dobro poznaju i kao dobru startnu točku na krajnjem jugu Istre s koje kreću na svoja krstarenja Jadranom. Njemačka je najvažnije tržište za nautički turizam na hrvatskom Jadranu, ali sajam BOOT privlači posjetitelje iz cijele Europe.

- Svima u nautičkom sektoru sajam u Düsseldorfu je izuzetno važan, jer je radi svoje tradicije i velike posjećenosti vrlo dobar pokazatelj za predstojeću nautičku sezonu te je radi toga i naše prisustvo na sajmu neizbježno. Čarter je važan dio našeg poslovanja, otprilike 25 posto cijele flote u Marini Veruda su čarter plovila. Imamo 600 vezova, od čega 130 čine čarter brodovi, a među njima je devet naših. Čarter je svake godine u porastu, sve više je upita za nove vezove i za širenje čarter baza, upravo radi vrlo povoljnog položaja marine Veruda. Uz to naši gosti primjećuju i vrlo veliku kvalitetu usluga koje im pružamo, a što svake godine podižemo na višu razinu, kaže direktor Šuran.

Sajam je otvoren u subotu i traje do kraja ovog tjedna, a na hrvatskom štandu uz HTZ predstavlja se desetak izlagača. Sajam je lani privukao više od 1.900 izlagača, gotovo 250.000 posjetitelja te oko 2.000 akreditiranih novinara iz 44 zemlje svijeta, a još više ih očekuju ove godine.

Prošle godine u nautičkom čarteru Hrvatska bilježi 479 tisuća dolazaka i 3,2 milijuna noćenja, jedan posto više nego godinu prije. (D. P.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom