NAJNOVIJEOd petka do nedjelje u Domu branitelja

HAND MADE FEST Više od 200 izlagača na pulskom Festivalu ručnih izrada

| Autor: Borka PETROVIĆ

Ove godine lampioni dobrih želja puštat će se u Areni u subotu, 26. listopada, u 20 sati. Oni se, sve do subote, mogu kupiti na info punktu Doma hrvatskih branitelja po cijeni od 25 kuna, a novac prikupljen od prodaje donirat će se u humanitarne svrhe

 

Više od 200 izlagača napunit će svih pet sala Doma hrvatskih branitelja gdje će se, od petka do nedjelje, održavati 17. Hand made fest, festival ručnih izrada, maštovitosti i dizajna. Program sajma, koji je osmišljen s ciljem očuvanja i promicanja jedinstvenih vrijednosti ručnih izrada, predstavila je jučer njegova idejna autorica i direktorica Lela Blekić. 

Na licu mjesta

- Hand made fest prvi je festival takve vrste u zemlji koji su prepoznali i priznali izlagači i posjetitelja svih dobnih i interesnih skupina. Održani festivali dokazali su koliko je snažna potreba za promicanjem kreativnog stvaralaštva, kulture i tradicije svih regija u Hrvatskoj, kazala je Blekić. Istaknula je da je zadatak izlagača, osim same promocije, izrađivati ili finalizirati izradu svojih proizvoda ili usluga na licu mjesta, što je i specifičnost ovog festivala.

Hand made službeno započinje u petak, točno u podne, a otvorenje će, kao i svake godine, biti maštovito i radno. Ove su godine gosti Art dance, Slama Land art, a održat će se i performans rezbarenja jaja. U sklopu sajma održat će se brojne radionice i edukacije različitih tehnika izrade. One su za posjetitelje besplatne, no prijave su potrebne radi ograničenog broja sudionika. Točna vremena i prijave mogu se vidjeti na stranicama sajma.

Održat će se, kako je najavljeno, radionice izrade skulptura od slame, osnove tkanja, obrade maslinovog drva, gline, fuzije stakla izrade igračaka…

- U nedjelju u 10 sati bit će radionica za male kreatore kao uvod u modnu reviju unikatnog nakita koju će nositi novinarke, a koja će se održati u podne, kazala je Blekić, te najavila i subotnji program koji mnogi s nestrpljenjem očekuju. Riječ je, naravno, o puštanju lampiona kreativnih i dobrih želja u Areni. 

Svjetleća krila

- Ove će se godine lampioni u Areni puštati u subotu, 26. listopada, u 20 sati. Prekrasan doživljaj upotpunit će nastup pulskih mažoretkinja, koje će svojim svjetlećim krilima prikazati svu raskoš boja i pokreta. Pozivamo ljude da u Arenu stignu barem pola sata prije da bi ih volonteri uputili kako i kada upaliti lampione, poručila je organizatorica. Napomenula je da se oni sve do subote mogu kupiti na info punktu Doma hrvatskih branitelja. Uz svaki lampion, koji košta 25 kuna, dobit će se upute za puštanje u Areni koje se moraju poštivati. Dodajmo i to da su lampioni ekološki - napravljeni od eko papira i bambusa koji će se u prirodi razgraditi.

Novac od prodaje i ove će godine ići u humanitarne svrhe, a Blekić je kazala da se planira podmiriti trošak marendi za učenike potrebitih roditelja u pulskim školama.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam