NAJNOVIJEVALSALINE

GRADSKO ZEMLJIŠTE PREPUŠTENO ZABORAVU Grad otjerao susjede koji su održavali vrijednu parcelu, sada je tamo LEGLO ZMIJA I ŠTAKORA

| Autor: Borka PETROVIĆ
Filip ŠKATAR

Ovdje obična parcela za građenje, i to bez komunalija, košta 300 eura za kvadratni metar, a vidite kako gradska uprava prezentira svoje vlasništvo, veli nam Mario Juravić nezadovoljan što zapušteno zemljište do njegove kuće nagrđuje izgled cijeloga naselja u kojem se mnogi bave turizmom

 

Gradska parcela između obiteljskih kuća na adresama Valsaline 12 i Valsaline 14 godinama je zapuštena i ne čisti se. Puna visoke trave i smeća, postala je leglo zmija i štakora usred elitnog naselja. Na parcelu nas je uputio njen prvi susjed Mario Juravić koji ovdje živi od kraja 90-ih i kojemu ovakvo stanje smeta.

Godinama su tu parcelu, priča nam, uređivali njegovi susjedi i tada je ovaj dio bio uredan. Grad Pula ih je, prije pet, šest godina otjerao, uz obrazloženje da je to njihovo vlasništvo i otada je parcela između kuća prepuštena nemaru.

Zakrčen prolaz

        - Na moje insistiranje, prije nekoliko godina zemljište je ipak nekoliko puta pokošeno. Zvao sam u Grad i lani, tražio da parcele urede, no nitko se nije odazvao pa ove godine nisam niti pokušavao, kaže Juravić. Pokazuje nam pritom prolaz koji s ulice Valsaline vodi ravno do luksuznog hotela Vila Vulin.

        - Nije mi jasno da se vlasnik hotela ne buni. Ovako luksuzan hotel, a parcela ispod njega kao džungla? Lani su murvu na prolazu obrezali stanari okolnih kuća da bi se prolaz mogao koristiti, ali je sada ponovno pun smeća, lišća. Možete si misliti kako izgleda kada ujesen lišće počne padati, ističe Juravić, čudeći se da Grad, koji pretendira biti turistički, dopušta da ovako izgleda ovaj atraktivan dio Pule.

- Pa ovdje obična parcela za građenje, i to bez komunalija, košta 300 eura po kvadratu, a vidite kako gradska uprava prezentira svoje vlasništvo, veli nam Juravić nezadovoljan što zapušteno zemljište nagrđuje izgled cijeloga naselja.

Filipovićeva kuća

        Uvidom u zemljišne knjige doznajemo da je riječ o četiri čestice, u vlasništvu su Grada, a upisane su kao vrtovi i pašnjaci. Upitali smo stoga Grad Pulu zašto ne brine o svom vlasništvu.

- U proteklom periodu te su građevinske čestice bile izlagane prodaji, međutim, za sada je izostao interes za njihovu kupnju. Postupak će se ponoviti, a u međuvremenu ćemo parcelu pokositi, navode iz Grada.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of
Webcams provided by webcams.travel add a webcam