DANAS NA FORUMU

GRAĐANSKA INICIJATIVA REFERENDUM ZA LUNGOMARE: "Naše pitanje je provjereno, možemo legalno djelovati"

| Autor: Lara BAGAR
Današnja pressica na Forumu (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Današnja pressica na Forumu (snimio Milivoj MIJOŠEK)


Predstavnici građanske inicijative "Referendum za Lungomare" na središnjem gradskom trgu Forumu pred medijima su predstavili tehničke informacije vezano uz organizaciju prikupljanja potpisa za referendum za izmjenu generalnog urbanističkog plana Grada Pule, čime se želi zaustaviti najavljena izgradnja hotela na šetalištu Lungomare, dijelu pulske obale.

Na konferenciji su se predstavili članovi organizacijskog odbora Aleksej Orel, Ivana-Nataša Turković, Gordana Vidak i Boris Stermotić.

Naglasili su da su od Državnog izbornog povjerenstva dobili legitimitet pa su tako otvorili račun, a potrebno im je oko 15 tisuća kuna kako bi kompletnu organizaciju prikupljanja potpisa uspješno proveli.

"Provjerena je ustavnost, odnosno zakonitost našeg pitanja i mi možemo legitimno djelovati", objasnio je Aleksej Orel.

Istaknuli su potrebu za volonterima, ali i izrazili zadovoljstvo što im se, kako kažu, u 19 dana prijavilo 130 volontera. Potreba za volonterima bit će veća kada im stigne odobrenje za lokacije na kojima bi se trebali prikupljati potpisi.

Glasat će moći svi birači s područja Grada Pule.

Boris Stermotić istaknuo je da nije lako pokrenuti ovu inicijativu, ali da je ona nužna jer se tiče građana.

"Ovo je priča o nama i o svim onim savjesnim građanima koji interes zajednice stavljaju ispred interesa pojedinca. Troše svoje vrijeme, zalažu se tamo negdje u sjeni, ne bi li ovaj grad bio bolje mjesto za život. Priča je to savjesnih građana koji poštuju zakone, demokratska prava i pokreću referendum. Vi ne znate koliko svega imamo na tom putu - dovoljan je jedan zarez, dovoljan je jedan pogrešno štampan papir, jedna loša izjava da sve padne u vodu. Trudimo se da poštujemo demokraciju i pravnu državu svim snagama", istaknuo je.

"Ovim referendumom, bilo da se zaokruži da ili ne, ono što se želi je da se referndum raspiše, da se svi uključimo, da se naše mišljenje čuje bilo da jesmo ili nismo za hotel", poručila je Ivana Nataša Turković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum